Ferrovan Oy hakeutuu selvitystilaan

22.03.2019

Raaheen metallituotetehdasta suunnitelleen Ferrovan Oy:n yhtiökokous on päättänyt hakea yhtiön selvitystilaan. Selvitystilassa on tarkoituksena kartoittaa edellytykset realisoida yhtiön omaisuus, löytää toiminnalle jatkaja tai ajaa toiminta hallitusti alas. Arvo Sijoitusosuuskunta ei ole omistajana Ferrovanissa, vaan sillä on yhtiöltä vaihtovelkakirjasaatavia ja näihin liittyviä optioita.

Ferrovanin tavoitteena oli perustaa Raaheen tehdas, jossa olisi tuotettu vanadiinia terästuotannosta syntyvästä LD-kuonasta. Kyseessä olisi ollut korkean teknologian kiertotaloushanke. Vanadiinin pääasiallinen käyttökohde on teräs- ja kemianteollisuudessa. Ferrovan-hanke alkoi alun perin vuonna 2011 ja Arvo Sijoitusosuuskunta oli hankkeessa mukana vajaan kahden vuoden ajan. Tehtaan rakentamisen edellyttämää rahoitusta koskevat neuvottelut olivat jo edenneet pitkälle. Valitettavasti yhtiö ei kuitenkaan saanut sovittua kansainvälisten rahoittajien edellyttämiä muutoksia tehtaan raaka-aineen toimitussopimukseen. Tämän ja kohonneiden investointikustannusten seurauksena omistajat eivät nähneet enää edellytyksiä viedä hanketta eteenpäin.

”Ferrovanin hanke eteni hyvässä myötätuulessa aina viime vuoden lopulle saakka. Ilman rakennusvaiheen rahoitusta hanke näyttää nyt valitettavasti kaatuvan. Harmillisinta hankkeen kaatuminen on Raahen Seutukunnan kannalta. Hankkeen taloudellinen merkitys alueelle olisi ollut merkittävä ja työpaikkojakin oli tiedossa pysyvästi noin 150 henkilölle”, toteaa Arvo Sijoitusosuuskunnan toimitusjohtaja Reijo Tauriainen.

Tiedustelut

väliaikainen toimitusjohtaja Reijo Tauriainen, Arvo Sijoitusosuuskunta, puh. 040 515 9848

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle