Arvo Mandatumin rinnakkaissijoittajana mukaan OddlyGoodiin
10.02.2023

Arvo Mandatumin rinnakkaissijoittajana mukaan OddlyGoodiin

Arvo Sijoitusosuuskunta on tehnyt 2 miljoonan euron sijoitussitoumuksen OddlyGood Global -yhtiöön. Arvon sijoitus toteutetaan Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiön tarjoaman kapitalisaatiosopimuksen kautta. Arvo tulee OddlyGood Globalin vähemmistöomistajaksi käytännössä Mandatumin rinnakkaissijoittajana. Mandatumin sijoitussitoumus yhtiöön on 27,5 miljoonaa euroa (mukaanlukien Arvo).

Arvo on mukana myös Mandatum Asset Management Oy:n hallinnoimassa uudessa Growth Equity II -rahastossa. MAM GE II -rahasto tekee 10–30 miljoonan euron vähemmistösijoituksia yli 10 miljoonan euron liikevaihdon kohdeyhtiöihin ilman toimialarajoituksia. Rahaston toimintaperiaate on siis hyvin samankaltainen kuin Arvon omissa suorissa sijoituksissa, mutta suuremmassa mittakaavassa.

-MAM GE II -rahastosijoitus luo tervettä hajautusta Arvon listaamattomiin osakesijoituksiin ja voi tarjota myöhemmin uusia rinnakkaissijoitusmahdollisuuksia. Lisäksi mahdollisuus sijoittaa tässä yhteydessä myös suoraan OddlyGoodiin oli Arvon kannalta kiinnostava avaus, toteaa Arvon sijoitusjohtaja Kati Peltomaa.

Oddlygood Global kehittää ja markkinoi Oddlygood™-brändillä kasvipohjaisia tuotteita, kuten kahviin tarkoitettua kaurajuomaa sekä ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa käytettäviä tuotteita. Monipuolinen tuoteportfolio ja uusien tuotteiden kehityskyky pohjautuvat pitkään historiaan, sillä Oddlygood Global ponnistaa ruokatalo Valiosta. Valiolla on yli satavuotinen tuotekehitysosaaminen. Valio yhtiöitti Oddlygood™-tuotteiden liiketoiminnan vuonna 2021 ja on edelleen yhtiön suurin omistaja.

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle