Arvo myy RealMachineryn omistuksensa Wihurille

Arvo myy RealMachineryn omistuksensa Wihurille

12.07.2021

Kotimainen Wihuri Oy on sopinut RealMachinery Oy:n ja sen Suomessa toimivien tytäryhtiöiden koko osakekantojen ostamisesta. Kauppa vaatii toteutuakseen vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Arvo Sijoitusosuuskunnalla on ollut RealMachinery-konsernista noin 13 prosentin vähemmistöomistus. Yhtiön pääomistajat ovat olleet yrittäjä Mikko Uusi-Marttila ja CapMan Growth -rahasto.

”Yrityskauppa antaa meille merkittävästi laajemmat hartiat palvella nykyisiä ja uusia asiakkaitamme valtakunnallisesti, niin konekaupassa kuin huolto- ja korjaamopalveluissakin. Wihuri Oy:llä on useiden vuosikymmenien kokemus maanrakennusalalta ja yritys tunnetusti palvelee asiakkaitaan joustavasti, nopeasti ja laadukkaasti. Wihuri Oy on johtava yritys teknisen kaupan toimialalla Suomessa, joten näkymät yhteiselle tulevaisuudelle ovat hyvin positiiviset. Yrityskaupan myötä uskomme, että Wihuri Oy:n osaaminen ja tuki mahdollistavat RealMachineryn kasvutarinan jatkumisen useiden vuosikymmenten ajaksi”, kertoo toimitusjohtaja Matti Salminen RealMachinery Oy:stä.

RealMachinery Oy:n maahantuomiin ja edustamiin tuotteisiin Suomessa kuuluvat Doosan, Mecalac- sekä Ammann -maanrakennuskoneet. Lisäksi konserniin kuuluvat RealLift Oy, joka myy ja maahantuo Haulotte-, Grove-, Potain- ja Palfinger -henkilönostimia ja nostureita sekä RealRental Finland Oy, joka on keskittynyt maanrakennuskoneiden vuokraamiseen. RealMachinery Oy:n palveluihin kuuluvat myös koneiden huolto- ja korjaamopalvelut.

Uusi kokonaisuus tarjoaa Wihurin asiakkaille entistä monipuolisemmat maanrakennuksen ratkaisut suoraan yhdeltä ja samalta toimittajalta. Yrityskauppa luo erinomaisen perustan Wihuri Oy Teknisen Kaupan kasvulle. Wihurin konsernijohtaja Risto Aarnio-Wihuri kommentoi: ”Strategisesti yrityskauppa on Wihurin Tekniselle Kaupalle luonnollinen liike ja laajentuminen raskaisiin maansiirtokoneisiin. Kaupan myötä saamme laajan ja laadukkaan lisän ratkaisutarjontaamme. Wihuri on viime vuosina määrätietoisesti laajentanut uusiin asiakassegmentteihin. Haemme vahvaa kasvua nyt ja tulevaisuudessa.”

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle