Arvon osakkuusyhtiö Nordic Option irtaantuu Specim-sijoituksesta

Arvon osakkuusyhtiö Nordic Option irtaantuu Specim-sijoituksesta

27.11.2020

Konica Minolta, Inc. on ilmoittanut tänään, että sen täysin omistama, Hollannissa toimiva tytäryhtiö Konica Minolta Sensing Europe B.V. on tehnyt sitovan sopimuksen Spectral Imaging Oy Ltd (‘Specim’) ostamisesta. Yrityskaupan lopullinen toteutuminen odottaa vielä viranomaishyväksyntöjä.

Specim on maailman johtava hyperspektrikameroiden toimittaja, jolla on alan kattavin tuotetarjoama myös kuvantavia spektrografeja ja muita lisävarusteita. Specim on hyperspektriteknologian kaupallistamisen edelläkävijä, jonka henkilöstö koostuu parhaista optiikan, elektroniikan, ohjelmistojen ja konenäköratkaisujen osaajista. 

“Olen ylpeä Yhtiön perustajista, maailmanluokan työntekijöistämme, johdosta sekä sitoutuneista sijoittajistamme, jotka yhdessä ovat tuoneet Specimin tähän markkinajohtajan asemaan. Konica Minolta jakaa meidän visiomme ja arvomme tulevaisuudesta, sekä mahdollistaa meille selkeästi paremmat kanavat globaaleille asiakasmarkkinoille”, kertoo Specimin toimitusjohtaja Tapio Kallonen.

Specimin teknisiä saavutuksia sekä globaalia kaupallista menestystä on tukenut ansiokkaasti kaksi suomalaista sijoittajaa, Nordic Option (vuodesta 2015) ja Bocap (vuodesta 2017). Molemmat sijoittajat toivottavat Konica Minoltan lämpimästi tervetulleeksi Specimin uutena omistajana, joka tarjoaa selkeän jatkumon Yhtiön tähänastiseen kehitykseen.

Nordic Option sijoitti Specimiin vuonna 2015 mahdollistaakseen sen tuoteportfolion kehitysinvestoinnit. “Olemme Nordic Optionissa ylpeitä Specimin kehittymisestä hyperspektrikuvantamisen globaaliksi markkinajohtajaksi. On ollut hieno matka työskennellä yhtiön perustajien, johdon ja henkilöstön kanssa. Erinomaista on myös, että kauppojen jälkeen Specim tulee pitämään nykyiset toimistonsa sekä tilat Oulussa.” kertoo Nordic Optionin toimitusjohtaja Jaakko Lampela.

Nordic Option on Arvo Sijoitusosuuskunnan osakkuusyhtiö.

 

 

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle