Biomateriaaliyritys Brightplus keräsi 3,85 miljoonan euron kasvurahoituksen

Biomateriaaliyritys Brightplus keräsi 3,85 miljoonan euron kasvurahoituksen

03.12.2021

Brightplus kehittää ja valmistaa Suomessa monipuolisia biomateriaaleja, joilla korvataan fossiilipohjaisia muoveja. Yrityksen ratkaisut pohjautuvat patentoituun BrightBio®-teknologiaan, joka mahdollistaa uusiutuvien raaka-aineiden ja teollisuuden sivuvirtojen yhdistämisen molekyylitasolla toiminnallisiksi materiaaleiksi sekä tarvittaessa materiaalien värjäämisen kotimaisilla luonnonväreillä, kuten värimorsingolla.

Yritys on viime vuosien aikana laajentanut määrätietoisesti asiakasmääräänsä kotimaassa ja ulkomailla ja tähtää yhdeksi alan merkittävimmäksi biomateriaalitoimijaksi.

Juuri päättyneellä rahoituskierroksella Brightplus keräsi 3,85 miljoonan euron pääomasijoituksen. Kierroksen johtavana sijoittajana toimi pääomasijoitusyhtiö Nordic Option. Kasvurahoitukseen osallistuvat lisäksi perinteikäs brittiläinen E.A.T. Holdings, Finnfoamin omistajaperhe Nieminen, Pikespo Invest, ohjelmistoyritys Goforen hallituksen puheenjohtaja Timur Kärki ja joukko yksityissijoittajia sekä innovaatiorahoittaja Business Finland.

Innovatiivisia materiaaliratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden puolesta

”Brightplussan erittäin osaava ja kokenut tiimi on kehittänyt patentoidun teknologian, joka hyödyntää teollisuuden sivuvirtoja ja pystyy suorituskyvyllään ja funktionaalisuudellaan vastaamaan eri toimialojen kasvaviin biomateriaalitarpeisiin. Yrityksen markkinapotentiaali on erittäin merkittävä, sillä valtava määrä yrityksiä etsii parhaillaan fossiilipohjaisille materiaaleille korvaajaa. Kasvurahoituksen myötä pystymme vahvistamaan yhtiön resursseja vastaamaan kiertotalouden ja ekologisuuden megatrendin synnyttämään kansainväliseen asiakaskysyntään. Olemme erittäin iloisia alkavasta yhteistyöstä”, toteaa Nordic Optionin toimitusjohtaja Jaakko Lampela.

”Olemme tehneet pitkäjänteistä asiakastyötä ja vastanneet ketterästi kasvavaan kysyntään sekä toteuttaneet asiakkaiden erikoistarpeita. Suurin kiitos kuuluu huikealle tiimillemme, joka on tehnyt työtä intohimolla ja vauhdittanut liiketoimintamme hyvään vaiheeseen. Rahoituksen myötä pääsemme nyt rekrytoimaan tiimiimme uusia, kansainvälistä kasvua tukevia osaajia, jotka jakavat tahtotilamme tehdä saavutuksia kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Tätä yhteistä visiota lähdemme viemään vahvasti eteenpäin”, iloitsee Brightplussan toimitusjohtaja Milja Hannu-Kuure.

Brightplus

Kuvassa osa Brightplussan tiimiä. Etualalla Teknologiajohtaja Jarkko Leivo ja toimitusjohtaja Milja Hannu-Kuure.

Brightplus Oy on perustettu vuonna 2014 ja yrityksen tuotekehitys- ja tuotantotilat sijaitsevat Oulussa. Yrityksellä on toinen toimipiste Tampereella sekä myyntikonttorit Manchesterissä ja Lissabonissa. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2020 jo 802 000 euroa, ja se työllistää tällä hetkellä 17 henkilöä.

Nordic Option Oy on luotettava ja vastuullinen vaihtoehto jo kasvun tiellä olevien pohjoissuomalaisten pienten ja keskisuurten yritysten kehityskumppaniksi. Yhtiön suurimmat omistajat ovat Arvo Sijoitusosuuskunta ja Partnera Oyj tytäryhtiönsä Oulu ICT Oy:n kautta.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle