Elcoline Group ostaa SSG Sahalan
21.12.2023

Elcoline Group ostaa SSG Sahalan

Elcoline Group ostaa SSG Sahalan ja vahvistaa asemaansa teollisuuden teknisten palvelujen tuottajana. Yrityskauppa on osa Elcolinen määrätietoista kasvustrategiaa kohti 250 miljoonan euron liikevaihtoa. Yrityskaupan myötä Elcoline tulee työllistämään noin 800 ammattilaista Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihdon odotetaan kasvavan vuoden 2024 aikana sataan miljoonaan euroon.

SSG Sahala on vuonna 2008 perustettu, arvostettu kotimainen teknisten palveluiden tarjoaja, jolla on vahva asiakaskunta useilla eri teollisuudenaloilla. SSG Sahala tuottaa kokonaiskunnossapitoa, etävalvontateknologialla toteutettavaa kunnonvalvontaa sekä kunnossapito- ja asennusprojekteja. Yhtiö työllistää noin 200 henkilöä Varkaudessa, Kouvolassa, Joensuussa, Laukaassa, Myllykoskella, Mäntyharjussa ja Oulussa. SSG Sahalan liikevaihto tulee olemaan vuonna 2023 noin 20 miljoonaa euroa.

”Yhdistämällä voimamme pystymme entistä paremmin pitämään teollisuuden kunnossa ja varmistamaan korkean asiakastyytyväisyyden. SSG Sahalan vankka maine ja laadukkaat tekniset palvelut täydentävät loistavasti nykyistä palveluvalikoimaamme. Laajennamme palveluitamme koko Suomen teollisuuden kasvutarpeisiin sekä jatkamme laajentumista niin Suomessa kuin Ruotsissa”, kertoo Elcoline Groupin toimitusjohtaja Leif Backman.

Yrityskaupan myötä Elcoline kasvattaa osaamistaan ja resurssejaan niin paikallisesti kuin pohjoismaisella tasolla, mikä mahdollistaa entistä parempien ja monipuolisempien palvelujen tarjoamisen asiakkaille. Kaupan myötä Elcoline tulee työllistämään yhteensä noin 800 ammattilaista. Elcoline haluaa olla aidosti pohjoismainen toimija ja tarjota henkilöstölle mielenkiintoisia uramahdollisuuksia sekä palvella asiakkaita kokonaisvaltaisesti ja laadukkaasti.

”Yrityskauppa SSG Sahalan kanssa on merkittävä virstanpylväs Elcolinen kasvustrategiassa. Tämä tukee pitkän aikavälin kasvutavoitteitamme ja luo lisää arvoa tärkeimmille sidosryhmillemme. Olemme toteuttaneet viime vuosina useita yrityskauppoja onnistuneesti ja mahdollistaneet näin asiakkaille laajemman palvelukokonaisuuden. Tulemme edelleen jatkamaan Elcolinen kasvustrategian toteuttamista ja haemme myös jatkossa kasvua sekä orgaanisesti että yrityskauppojen kautta”, sanoo Elcoline Groupin hallituksen puheenjohtaja Jere Räisänen.

”Yrityksemme ja henkilöstömme pääsee erinomaiseen uuteen kotiin osaksi varkautelaislähtöistä, pohjoismaisesti kasvavaa, vahvaa ja osaavaa Elcolinea. Olen vakuuttunut siitä, että Elcoline tulee jatkamaan SSG Sahalan korkealaatuisten palveluiden ja asiakaslähtöisen lähestymistavan perinteitä sekä yrittäjähenkistä toimintatapaa”, sanoo SSG Sahalan omistaja Jyrki Sahala.

Kaupan myötä Elcolinelle avautuu mahdollisuus tarjota asiakkailleen etävalvontateknologiaa hyödyntävää kunnonvalvontaa. Pilvipalvelupohjainen teollisuuden kunnonvalvonta- ja tiedonkeruujärjestelmä avaa asiakkaille monipuoliset ja kehittyneet tiedonkeruu-, analysointi- ja seurantapalvelut. Järjestelmä tarjoaa täyden elinkaaren huolto- ja mittauspalvelut helposti ja kustannustehokkaasti. Etävalvontateknologian avulla tehdään ennakoivaa ja korjaavaa kunnossapitoa, parannetaan koneiden ja laitteiden hallintaa, helpotetaan työsuunnittelua sekä sujuvoitetaan huolto- ja kunnossapitotarpeiden raportointia ja tilausta.

Yrityskaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksynnän. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä.

Elcoline Sahala

Kuvassa Elcolinen perustaja ja hallituksen jäsen Jouko Juvonen (vas.), SSG Sahalan hallituksen puheenjohtaja Jyrki Sahala, Elcolinen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jere Räisänen sekä Elcoline Groupin toimitusjohtaja Leif Backman.

Elcoline Group Oy

Elcoline on pohjoismainen teollisuuden teknisiin palveluihin erikoistunut kasvuyritys, jonka asiakkaita ovat kansainväliset teollisuusyritykset. Elcoline toteuttaa asennusprojekteja sekä kunnossapitoa niin uusiin kuin olemassa oleviin kohteisiin eri teollisuudenaloille. Laadukkaita ja turvallisia palveluita tuottamalla varmistamme asiakkaidemme tuotantovarmuuden ja kilpailukyvyn.

Palveluitamme ovat kokonais- ja osakunnossapidon ulkoistukset, huollon palvelusopimukset sekä vaativat asennusprojektit. Laaja palveluvalikoimamme kattaa niin mekaaniset asennukset, sähkö-, automaatio- ja instrumentointityöt kuin putkistojen asennukset ja hitsaukset sekä energiateollisuuden osien konepajavalmistuksen. Asiakkaamme toimivat mm. teräs-, meri-, energia-, puolustus-, kemian-, teollisen rakentamisen ja kaivosteollisuuden parissa.

Elcoline on perustettu vuonna 2002 ja se työllistää noin 600 ammattilaista. Yhtiön liikevaihto nousee noin 75 miljoonaan euroon vuonna 2023. Elcoline toimii Suomessa ja Ruotsissa sekä huoltosopimuskohteissa ympäri maapalloa. Tavoitteemme on kasvaa kannattavasti ja olla toimialamme arvostetuin kumppani asiakkaillemme sekä halutuin työnantaja työntekijöillemme. Lisätietoja osoitteesta www.elcoline.fi.

SSG Sahala Oy

SSG Sahala on innovatiivinen ja vastuullinen teollisuuden kunnossapitoyritys. Teollisuuden kunnossapitopalvelumme kattavat kokonaiskunnossapidon, kunnonvalvonnan sekä laajat kunnossapito- ja asennusprojektit. Toimimme lähellä asiakkaitamme Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

Keskeisimpiä asiakastoimialojamme ovat ydinvoimalat, voimakattilalaitokset, metsä- ja prosessiteollisuus pienistä teollisuusyrityksistä globaaleihin toimijoihin sekä kunnalliset laitokset. Palveluksessamme on noin 200 kunnossapidon ammattilaista.

Meidät tunnetaan vahvana ja vastuullisena tekijänä. Olemme ylpeitä pitkästä historiasta ja ammattitaidostamme. Meillä on pitkä käytännön kokemus teollisuuden kunnossapidosta sekä tietämys teollisuuden toimintamalleista. Tämä luo vahvan pohjan myös laitteiden ja ohjelmistojen tuotekehitykselle. Olemmekin edelläkävijä uuden teknologian hyödyntämisessä lisäarvon tuottamiseksi asiakkaille. www.sahala.fi

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle