Esittelyssä Leden Group, osa 4: LaserComp Oy

Esittelyssä Leden Group, osa 4: LaserComp Oy

23.11.2021

Nivalassa pääpaikkaansa pitävä LaserComp Oy ja sen tytäryhtiö Celermec Oy Sievistä, Suomessa ja Virossa toimiva Ojala Group Oy sekä virolainen Favor AS yhdistyivät viime kevättalvella täyden palvelun metalli- ja sähkömekaniikan sopimusvalmistajaksi, Leden Group Oy:ksi. Arvo oli entuudestaan yksi LaserCompin omistajista ja sijoitusosuuskunnalla olikin tärkeä rooli yritysjärjestelyn mahdollistajana. Leden Groupin toimialajärjestely oli kaikille osapuolille mittava ponnistus. Miksi sellaiseen kannatti lähteä? Esittelemme Leden Groupin logiikan juttusarjassa, jonka neljännessä osassa vieraillaan LaserCompissa - Arvon alkuperäisessä sijoituskohteessa vuodelta 2016.

Yritysjärjestely vauhditti kasvua

Leden Groupin Nivalan yksikössä eletään kiireistä syksyä, ja kiireet ovat itse asiassa jatkuneet jo pitkään. LaserComp Oy:n toimitusjohtajan Saku Törmälehdon mukaan LaserCompin tilauskanta on yli kaksinkertaistunut viime vuosiin verrattuna, ja kuluvan tilikauden liikevaihtokin on noin 20 prosenttia edelliskautta edellä.
- Leden Group -järjestely antoi kasvulle vielä lisävauhtia. Sen lisäksi, että vanhat asiakkaat ostavat enemmän, olemme saaneet viime kuukausina uusia, aikaisempaa isompia asiakkaita, Törmälehto kertoo. LaserCompin markkinat ovat tällä hetkellä kotimaassa, mutta toimitusjohtajan toiveissa on päästä tekemään toimituksia myös rajojen taakse, esimerkiksi Ruotsiin ja Viroon.

Pandemia on jonkin verran vaikuttanut raaka-ainesaatavuuteen, mutta tilanne on pysynyt hallinnassa ennakoinnin ansiosta.
- Raaka-aineiden toimitusajat ovat pidentyneet, mutta yhtään tilausta ei ole jäänyt raaka-ainepulan takia toimittamatta. Alumiini tulee ulkomailta, ja erityisesti siinä toimitusajat ovat pidentyneet. LaserCompin raaka-aineet ovat 85-prosenttisesti kotimaista. SSAB Europen Raahen tehdas on meille isoin terästoimittaja, ja mielenkiinnolla seuraamme heidän kehitystyötään hiilivapaan teräksen valmistamiseksi. Outokumpu ruostumattomassa teräksessä on meille myös merkittävä kotimainen raaka-ainetoimittajana.

Leden Groupissa LaserCompilla on tärkeä rooli laserleikkauksessa, ja aivan erityisesti paksujen materiaalien laserleikkauksissa.
- Yritysjärjestely nopeutti meidän tapauksessa myös ISO 9001-laatujärjestelmän sertifiointia. Siitäkin olemme saaneet asiakkailta hyvää palautetta, sillä sertifiointi keventää heidän tekemiään auditointeja.

Leveämmistä hartioista on apua monessa muussakin tilanteessa.
- Varsinkin raaka-ainehankinnoissa neuvottelutilanne on aivan eri, koska nyt lähtökohtana ovat koko konsernin tonnimäärät. Sen lisäksi pystymme tarjoamaan asiakkaille huomattavasti laajempia kokonaisuuksia, ja moniin kehittämisasioihin apu löytyy konsernin muista yhtiöistä, Törmälehto sanoo.

LaserComp Saku Tormalehto

Toimitusjohtaja Saku Törmälehto kertoo LaserCompin tilauskannan yli kaksinkertaistuneen viime vuosiin verrattuna.

 

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle