Jalkineiden välipohjia valmistavalle Hikinorolle uudet omistajat
09.06.2023

Jalkineiden välipohjia valmistavalle Hikinorolle uudet omistajat

 

Perheomisteinen jalkineiden välipohjia valmistava Hikinoro Oy on siirtynyt uuteen omistukseen. Pääomistajan Railo Partners Oy:n rinnalla yhtiöön on sijoittanut myös Arvo Sijoitusosuuskunta, jolla on yhtiössä laina- ja osakesijoitusta yhteensä vajaan 2 miljoonan euron edestä.

Hikinoro Oy on maailmanlaajuisesti yksi johtavista sellupohjaisten jalkineiden välipohjien valmistajista. Välipohjatuotteiden ohella yhtiö on kehittänyt täysin uudenlaisen rakennussuojamateriaalin, jolle on nähtävissä kasvavaa kysyntää. Vuonna 1982 perustetulla yhtiöllä on tehdas ja biovoimalaitos Vaajakoskella, lähellä Jyväskylää.

- Tarkoituksemme ei ole heti ensimmäiseksi rynnätä muuttamaan mitään. Hikinoron henkilöstö on pitkän linjan ammattilaisia ja tuotanto varsin itseohjautuvaa. Ajan kanssa katsotaan, mitä on saavutettavissa aktivoitumalla esimerkiksi myynnissä ja markkinoinnissa, kertoo Hikinoron toimitusjohtajana aloittava Antti Elevuori uuden omistajajoukon suunnitelmista.

- Hikinoro on aidosti kiertotalousyritys. Yhtiön sellupohjaisille tuotteille on vakaa kysyntä suhdanteista huolimatta ja ne ovat ympäristöystävällisempiä kuin synteettiset vaihtoehdot, toteaa Arvon valtakunnallisista sijoituksista vastaava sijoitusjohtaja Kati Peltomaa.

Railo Partners Oy tekee enemmistösijoituksia yrityksiin, jotka ovat kehityksensä tienhaarassa ja vaativat aktiivista johtamista. Railon ovat perustaneet taloushallinnon, liiketoiminnan kehittämisen ja yritysjärjestelyiden monipuolisissa tehtävissä kannuksensa hankkineet Antti Elevuori, Olli Mustonen ja Mikko Laurila. Railon tiimi vastaa kohdeyrityksiensä operatiivisesta johtamisesta ja kehittämisestä.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle