Keliber keräsi osakeannilla lähes 6 miljoonaa euroa

Keliber keräsi osakeannilla lähes 6 miljoonaa euroa

20.03.2020

Keliberin hallitus on hyväksynyt varsinaiselta yhtiökokoukselta saamansa valtuutuksen nojalla toteutetun Yhtiön nykyisille osakkeenomistajille ja henkilöstölle suunnatun osakeannin merkinnät. Osakeannissa merkittiin yhteensä 174 718 uutta osaketta. Annilla kerättiin yhteensä 5,76 miljoonaa euroa.

”Olemme hyvin tyytyväisiä, että meillä on omistajiemme ja henkilöstömme luottamus tässä erittäin poikkeuksellisessa globaalissa rahoitustilanteessa. Jatkamme kannattavan litiumprojektimme päämäärätietoista eteenpäin viemistä ja tähtäämme markkinoille Euroopan ensimmäisenä akkulaatuista litiumhydroksidia tuottavana yhtiönä”, sanoo Hannu Hautala, Keliber Oy:n toimitusjohtaja.

Lisäksi innovaatiorahoituskeskus Business Finland on myöntänyt Keliberin litium-hankkeen kehittämiseen enintään 2,6 miljoonan euron avustuksen. Avustuksen täysimääräinen saaminen edellyttää yhtiöltä mittavan kehityssuunnitelman toteuttamista ja rahoitusehtojen täyttämistä. Avustus kohdistuu kehitys- ja innovaatiotyöhön, jolla edesautetaan, että yhtiön prosessi on kestävän kehityksen -mukainen ja lopputuote saavuttaa asiakkaiden asettamat laatuvaatimukset. Hanke kattaa ajanjakson 3.6.2019 – 31.8.2022. Hanke on osa ensimmäistä yhteiseurooppalaista akkualan tutkimus- ja innovaatiohanketta (IPCEI – hanke), jossa EU:n pyrkimyksenä on rakentaa Eurooppaan kestävä, innovatiivinen ja kilpailukykyinen akkualan ekosysteemi.

Lisätietoja:

Hannu Hautala, toimitusjohtaja, Keliber Oy, puh. 040 712 2432

Keliber Oy on suomalainen kaivos- ja kemianteollisuuden yhtiö, jonka tavoitteena on tuottaa akkulaatuista litiumhydroksidia kansainvälisten litiumakkumarkkinoiden tarpeisiin.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle