Keliber palkittiin Vuoden Arvonlisääjänä
23.09.2022

Keliber palkittiin Vuoden Arvonlisääjänä

Arvo Sijoitusosuuskunta on palkinnut kaivos- ja akkukemikaaliyhtiö Keliber Oy:n Vuoden Arvonlisääjänä. Arvon toimitusjohtaja Jari Pirinen luovutti palkinnon Keliberin talous- ja rahoitusjohtaja Riku Sausolle Ylivieskassa torstaina järjestetyn Arvo-päivän yhteydessä.

Jari Pirisen mukaan Keliber on tehnyt pitkäjänteistä työtä hankkeessa, jonka mittakaava on valtavan suuri ja monitahoinen. Etenkin hankkeen alkuvaiheissa moni keskeinen tekijä on ollut hämärän peitossa eläen jatkuvasti edelleen hankkeen edistyessä. Keliberiltä on vaadittu moninaisten sidosryhmien näkemysten huomiointia, minkä lisäksi yhtiön on täytynyt hallita kansainvälisen toimialan ja projektirahoituksen toimintatavat.

- Tällaiseen hankkeeseen tarttuminen ja sen määrätietoinen edistäminen vaatii sitä hoitavalta organisaatiolta paitsi rohkeutta, myös joustavuutta ja sopeutumiskykyä. Ilman osaavia tekijöitä se ei olisi mahdollista. Nyt hankkeen alkuvaiheen mahdollistajan rooli on tullut Arvon osalta täytettyä ja olemme saaneet riskinotolle merkittävän tuoton, Jari Pirinen totesi.

Riku Sauson mukaan Arvon mukaantulo oli Keliberille erittäin merkittävää muutenkin kuin taloudellisesti.

- Arvo ja muut alueen sijoittavat toivat Keliberin hankkeelle paikallisen hyväksyttävyyden. Heidän roolinsa on ollut myös tässä mielessä ihan keskeinen. Kaiken lisäksi Arvo tuli sijoittajaksi vaiheessa, jolloin Keliber oli kuin lupaava punkbändi. Bändi, jolla on yksi hyvä kappale ja hyvä melodia, mutta ei varmuutta siitä, lyökö pitkäsoitto läpi, Sauso kuvaili.

Arvo Sijoitusosuuskunnan perinteinen koulutus- ja verkostoitumispäivä on suunnattu Arvon salkkuyhtiöiden avainhenkilöille. Tänä vuonna tapahtuman teemana olivat urheilumaailman opit. Niistä yleisölle luennoivat Oulun Kärppien liigajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki ja pararatsastaja Laura Kangasniemi.

Kuva Keliber Arvonlisaaja

Arvo Sijoitusosuuskunnan toimitusjohtajan Jari Pirisen (vas.) luovuttaman Vuoden Arvonlisääjän palkinnon vastaanotti Keliberin talous- ja rahoitusjohtaja Riku Sauso.

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle