Laadukasta palveluasumista uudenlaisella konseptilla

04.12.2017

Ylivieskan Koskipuhtoon valmistuu vuoden 2018 aikana vanhuksille tehostettua palveluasumista tarjoava 30-paikkainen palvelukoti sekä 15-paikkainen kehitysvammaisten palvelukoti. Hanke perustuu Ylivieskan kaupungin päätökseen kilpailuttaa rakentaminen ja vuokraaminen, minkä jälkeen kaupunki tulee tilojen vuokraajaksi, ja tiloja käyttää Peruspalvelukuntayhtymä Kallio.

 

Kaupungin kilpailutuksen voitti Rave Rakennus Oy yhdessä Suomen Kuntakiinteistöt Oy:n kanssa. Uudenlaisessa toteutuksessa hoivatilat omistaa ja vuokraa yksityinen toimija eli Suomen Kuntakiinteistöt.

Ylivieskan kaupunginjohtaja Terho Ojanperä pitää toteutustapaa hyvänä tilanteessa, jossa kaupungilla on isot investointitarpeet.

- Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että kaupungin rakennuttamiskonsepti kiinnosti alan toimijoita. Osuuskunta PPO:n seulan läpäiseminen osoittaa, että meidän toimintakonseptilla on laaja hyväksyntä, ja että hanke kokonaisuudessaan on hyvä. Nostan hattua myös Antti Rantalalle avarakatseisena yrittäjänä. Hän on hakenut hankkeeseen ennakkoluulottomasti uusia rahoitustapoja, Ojanperä jatkaa.

 

Julkisen sektorin kiinteistömarkkinat muutoksessa

 

Antti Rantala Suomen Kuntakiinteistöistä sanoo olevansa tyytyväinen siihen, että hankkeen toteuttamiseksi tehty työ tuotti tulosta.

- On hienoa, että saimme paikallisin voimin pystyyn hankkeen, jonka tuloksena Ylivieskaan valmistuu laadukasta palveluasumista, ja joka lisäksi työllistää alueen omia alihankkijoita.

Rantalan mukaan kaupungistuminen ja sote-uudistus muuttavat merkittävästi julkisen sektorin kiinteistömarkkinoita.

- Muutos avaa meille mahdollisuuksia laajentaa toimintaamme, koska arvioiden mukaan uusia palvelukiinteistöjä joudutaan rakentamaan satoja eri puolille Suomea. Palveluntuottajille on usein tehokkaampaa kiinteistöjen omistamisen sijasta keskittyä laadukkaaseen palvelutuotantoon.

Yhtiö neuvottelee tälläkin hetkellä eri asiakkaiden kanssa useiden uusien kohteiden rakentamisesta.

- Nykyaikaiset palvelukiinteistöt vaikuttavat kiinnostavan sijoittajia, ja Suomen Kuntakiinteistöjen toimintaa ajatellen tämä on tietenkin rohkaisevaa. Jotta uusia kohteita saadaan nopeasti liikkeelle, yhtiö on varautunut myymään valmistuvia kohteita eteenpäin, Rantala toteaa.

 

Koskipuhtoon valmistuvien hoivakotien rakentamista on viety eteenpäin kokoonpanolla, johon ovat kuuluneet Ylivieskan kaupungin, Peruspalvelukuntayhtymä Kallion, Rave Rakennuksen ja Suomen Kuntakiinteistöjen lisäksi Keski-Pohjanmaan Osuuspankki sekä Osuuskunta PPO.

 

Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja Kati Peltomaa kehuu hyvin sujunutta yhteistyötä ja toimivaa roolitusta, minkä ansiosta ikäihmisille ja kehitysvammaisille pystytään tarjoamaan pitkäaikaisia sekä laadukkaita asumisratkaisuja.

- Sijoituskohteena tämä sopii meille hyvin, koska haluamme luoda toiminnallamme tuottoa jäsenille sekä vahvistaa alueen elinvoimaa huolehtimalla kattavista palveluista, Peltomaa toteaa.

 

Lisätietoja:

Suomen Kuntakiinteistöt Oy, Antti Rantala 044 322 0447

Osuuskunta PPO, Kati Peltomaa 044 729 1220

Ylivieskan kaupunki, Terho Ojanperä 044 429 4210

 

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle