Lapwall tilinpäätöstiedote 1.1.-31.12.2022: Kannattavuus parani merkittävästi
07.02.2023

Lapwall tilinpäätöstiedote 1.1.-31.12.2022: Kannattavuus parani merkittävästi

Pyhännällä kotipaikkaansa pitävä LapWall Oyj on julkaissut tilinpäätöstiedotteensa, jonka mukaan yhtiön liikevaihto kasvoi odotetusti ja kannattavuus parani merkittävästi. Osingonjakoesitys on 0,19 euroa/osake. LapWallin tavoitteena on jakaa osinkoina 30–50 prosenttia tilikauden tuloksesta. Arvo omistaa LapWallista hieman yli 10 prosenttia.

LapWallin toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen kommentoi kulunutta tilikautta muuan muassa seuraavasti:

“Kulunut vuosi oli LapWallilla kannattavan kasvun ja isojen muutosten vuosi. Vuoden alkupuolella ostimme Vetelistä Termaterin liiketoiminnan ja listauduimme pörssiin First North -markkinapaikalle. Kaupankäynti osakkeillamme alkoi 8.4.2022.

Termaterin liiketoiminnan haltuunotto sujui suunniteltua paremmin ja synergiahyödyt realisoituivat ennakoitua aikaisemmin. Kaupan jälkeen toteutimme Vetelissä noin 1,5 miljoonan euron investoinnit. Investointien jälkeen Vetelin kattoelementtiyksikön maksimituotantokapasiteetti on 150 000 neliömetriä. Pystymme nyt palvelemaan kattavasti koko Suomea. Investoinnit mahdollistavat isojenkin projektien nopeamman läpiviennin.

Vuosi 2022 oli liikevaihdollisesti ja tuloksellisesti yhtiömme historian paras. Vuosi oli hyvin kaksijakoinen, alkuvuonna raaka-aineiden hinnat nousivat voimakkaasti ja kysyntä oli vahvaa. Toisella vuosipuoliskolla kysyntä alkoi laskea ja puutavaran hinta kääntyi voimakkaaseen laskuun, tosin useiden muiden raaka-aineiden hinnat nousivat edelleen. LapWallin liikevaihto kasvoi vuonna 2022 48 prosenttia 52,5 (35,5) miljoonaan euroon.  Kasvusta vajaa 40 prosenttia oli orgaanista ja reilu 60 prosenttia Termater-liiketoimintakaupasta johtuvaa. Käyttökateprosentti oli 18,1 (17,2) ja liikevoittoprosentti ilman liikearvon poistoja oli 15,7 (13,4). Liiketoimintamme kehittyi myönteisesti kaikkien tuoteryhmien osalta.

Vuoteen 2023 lähdemme tilanteesta, jossa asuntorakentaminen on voimakkaassa laskussa. Tilauskantamme tilikauden lopussa oli 15,6 miljoona euroa (18,8).  Positiivista on se, että liike- ja julkinen rakentaminen jatkavat edelleen vahvana. Kattoelementtiliiketoiminnasta tulee yli 60 prosenttia liikevaihdostamme ja niiden kysyntä on hyvällä tasolla. Rakentamisen markkinatilanteella on heijastusvaikutuksia myös yhtiömme toimintaan. Eniten vaikutusta sillä on yksikerrosseinäelementtien kysyntään. Laskeva kysyntä mahdollistaa toimialalla tapahtuvia järjestelyitä, ja LapWallkin tutkii aktiivisesti konsolidaation mahdollisuuksia.”

LapWall on julkaissut tilinpäätöksen tiedotustilaisuudesta myös videotallenteen, joka on katsottavissa täältä.

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle