Lapwallin hiilinielut Puro.earth -markkinapaikalle

Lapwallin hiilinielut Puro.earth -markkinapaikalle

28.09.2021

Puisia elementtirakenteita valmistava LapWall Oy on hyväksytty hiilidioksidin poisto-oikeuksien tarjoajaksi Puro.earth-markkinapaikalle. Ennen hyväksyntää LapWallin oli läpikäytävä tiukka ulkopuolisen auditoijan (DNV GL) suorittama tarkastus toimintansa nettohiilinegatiivisuuden varmentamiseksi. Tarkastus uusitaan vuosittain. On todennettu, että LapWallin LEKO® -elementit sitovat neliömetrille noin 21 kg hiilidioksidia koko käyttöiäkseen.

Ilmastonmuutoksen lieventämiseksi ihmiskunnan täytyy radikaalisti vähentää päästöjä ja tasapainottaa ilmakehään menevän ja sieltä poistuvan hiilidioksidin määrä. Nykyään alle 50 prosenttia CO2-päästöistä imeytyy luontoon, ja siksi on elintärkeää nopeuttaa CO2-poistojen kehittämistä.

– Kaikkea liiketoimintaa tarkastellaan entistäkin enemmän ilmastovastuullisuuden kautta ja Lapwall haluaa olla edelläkävijöiden joukossa edistämässä hiilidioksidipäästöjen poistamista. Tuotteidemme hiilinielu tarjoaa Puro.earthin kautta konkreettisen ja mitattavissa olevan tavan vähentää toiminnan ilmastovaikutusta, toteaa Lapwallin toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen.

LapWall käyttää hiilidioksidin poisto-oikeuksien kaupasta syntyvät tuotot ympäristöystävällisemmän liiketoiminnan kehittämiseen ja tuotantokapasiteetin kasvattamiseen. LapWall tulee investoimaan yli viisi miljoona euroa uuteen tuotantoteknologiaan vuosien 2022–2024 aikana. Tulossa on muun muassa pitkälle automatisoituja elementtilinjoja sekä uusi osavalmistustehdas. Osavalmistustehtaan tuotantoprosessissa pystytään käyttämään kaikkia puutavaramittoja ja valmistusprosessin hukka tullaan saamaan myös lähelle nollaa.

Vuonna 2019 perustettu Puro.earth on maailman ensimmäinen markkinapaikka, joka yhdistää yritykset, joiden toiminnasta syntyy hiilinieluja, ja yritykset, jotka haluavat kompensoida toimintansa päästöjä ostamalla hiilinieluja. Ensivaiheessa Puro-markkinapaikalla tarjotaan kolmen pitkäkestoisen, teollisen CO2-poistomenetelmän sertifikaatteja: CO2 kiinnitettynä karbonaattikivielementteihin, puisiin rakennuselementteihin sekä kiintohiilenä biohiileen. Uusia CO2-poistomenetelmiä voidaan lisätä sitä mukaa kun niiden mittaamis- ja varmentamismetodi saadaan valmiiksi ja hyväksytyksi.

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle