LaserComp osaksi Leden Groupia

LaserComp osaksi Leden Groupia

25.03.2021

LaserComp Oy ja sen tytäryhtiö Celermec Oy, Ojala Group ja virolainen Favor AS yhdistyvät metalli- ja sähkömekaniikan sopimusvalmistajaksi, Leden Group Oy:ksi. Neljän yrityksen osaamisen yhdistävä Leden Group tarjoaa asiakkailleen kaikki osavalmistuksen vaiheet ja tukee asiakkaitaan myös tuotekehityksessä, tuotetiedon hallinnassa ja logistiikassa.

”Alan sopimusvalmistukseen on odotettu kauan vahvaa toimijaa, joka pystyy tarjoamaan asiakkailleen laajan palvelukirjon ja työntekijöilleen mahdollisuuden hyödyntää kattavasti erityisosaamistaan”, sanoo Leden Groupin hallituksen puheenjohtaja Seppo Heikkilä.

Vuoden 2020 luvuin näiden neljän yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 70 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 470.

Merkittävää hyötyä kaikille sidosryhmille

Palveluiden ja osaamisen yhdistäminen tuottaa merkittäviä hyötyjä kaikille sidosryhmille. Asiakas saa yhdeltä luukulta kattavan palveluvalikoiman. Henkilöstön erityisosaamisen yhdistäminen vauhdittaa toiminnan kehittämistä ja tarjoaa mielenkiintoisia urapolkuja.  Yhteistyökumppaneille kilpailukykyään kehittävä yhtiö on entistä kiinnostavampi toimija.

”Tämä on kasvuhakuinen operaatio, jolla kootaan erillään olevat palapelin osat yhteen. Asiakkaille voimme tarjota yhä monipuolisempaa palvelua ensimmäisestä päivästä lähtien”, sanoo toimitusjohtaja Juha Heikkinen.

Leden Group vahvistaa asiakkaidensa kilpailukykyä ottamalla tarvittaessa vastuun koko osavalmistuksen prosessista, asiakkaan tarpeiden mukaan. Tämä lisää toimitusten joustavuutta, toimitusvarmuutta ja tehokkuutta.

Kasvuhakuinen yhdistelmä

Yhdistyvien yritysten liiketoiminnot täydentävät toisiaan. Työntekijät jatkavat yhtiöiden palveluksessa vanhoina työntekijöinä.

Yhdistyvien yhtiöiden – LaserCompin, Celermecin, Favorin ja Ojala Groupin - omistajat jatkavat konsernissa ja ovat Leden Groupin enemmistöomistajia. LaserCompin omistajiin kuulunut alueellinen sijoitus- ja kehitysyhtiö Arvo Sijoitusosuuskunta kasvattaa yritysjärjestelyn yhteydessä Leden Groupin omistustaan merkittävästi.

”Arvo Sijoitusosuuskunnalla oli tärkeä rooli yrittäjien yhdistämisessä”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Seppo Heikkilä.

Leden Groupilla on kolme tehdasta Pohjois-Pohjanmaalla ja kaksi Virossa. Yhdistelmä mahdollistaa tuotannon optimoinnin asiakkaan toimipaikan mukaan. Tämä tukee kasvumahdollisuuksia etenkin Keski-Euroopassa.

Järjestely vaatii toteutuakseen Viron kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

LaserComp on perustettu vuonna 2001 ja on erikoistunut laser- ja plasmaleikkaukseen, särmäykseen ja hitsauskokoonpanoihin. Tytäryhtiö Celermec Oy on keskittynyt ohutlevymekaniikkaan, koneistukseen, maalaukseen ja kokoonpanoihin.

Ojala Group on sopimusvalmistuksen edelläkävijä. Yhtiöllä on 50 vuoden kokemus vaativista asiakasprojekteista. Asiakkaat ovat eri teollisuudenalojen laite- ja konevalmistajia. Palvelut kattavat haastavat järjestelmätoimitukset, kokoonpanot, mekaniikan valmistuksen, sekä tuotteen elinkaaren tukipalvelut.

Favor AS on vuonna 1990 perustettu ohutlevyalan yhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen kattavan palveluvalikoiman suunnittelusta ohutlevyn käsittelyyn, sarjatuotantoon ja asennukseen saakka. Yhtiö on suuri rakennusalan teräsprofiilien valmistaja ja sillä on Viron suurin teräspalvelukeskus

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle