Liikeideat saivat potkua Tervatynnyri-pitchauskisassa

Liikeideat saivat potkua Tervatynnyri-pitchauskisassa

10.05.2022

- Viime vuodenkin Tervatynnyriin verrattuna voi vain nostaa hattua, miten hienosti suomalaiset ovat oppineet esiintymään ja tuomaan esille omaa osaamistaan. Oli tosi kiva kuulla ja kuunnella jokaista esitystä. Edelleen kannattaa toki muistaa tiivistämisen jalo taito, koska aikaa on käytössä vain viisi minuuttia, sanoi tuomariston puheenjohtaja, Arvo Sijoitusosuuskunnan sijoitusjohtaja Kati Peltomaa.

Hän toivoi, että jatkossa paikalliset lähtevät liikeideoineen mukaan vielä rohkeammin.
- Se on aina arvokas kokemus, kun asiantunteva raati pohtii ja miettii liikeideaasi eri näkökulmista esittäen vaikeita kysymyksiä. Vaikka tilanne kuumottaa, se kuitenkin jalostaa ideaa eteenpäin.

TKI-päällikkö Johanna Jansson ja TKI-asiantuntija Janette Korpi Centria-ammattikorkeakoululta iloitsivat siitä, että Tervatynnyri-tapahtuma on ottanut koko ajan pitkiä kehitysaskelia.
- Tämän vuoden esityksissä yllätti tosi kova taso. Mukavaa oli myös se positiivinen asenne, joka välittyi niin osanottajista, tuomaristosta kuin yleisöstä. Selkeästi on odotettu, että päästään taas kuulemaan esitykset livenä ja kohtaamaan ihmisiä kasvokkain

Tervatynnyristä voi heidän mukaansa puhua jo traditiona.
- Tämä oli kolmas kerta, eli tapahtuma on ottanut paikkansa. Tervatynnyriin kannattaa osallistua, sillä tältä areenalta on hyvä ponnistaa maailmalle.

Hyvä liikeidea on myös ajankohtainen

Voittajaksi ja 5 000 euron ykköspalkinnon saajaksi tuomaristo valitsi Aalto-yliopistossa kolme vuotta kehitetyn älystetoskoopin.
- Stetoskooppi on 200 vuotta vanha keksintö, mutta se ei ole juurikaan kehittynyt alkuperäisestä. Nyt tuomme jokaisen lääkärin perustyökalun kertaheitolla nykyaikaan tekoälyä hyödyntämällä, tiiminvetäjä Alexis Kouros kertoi.

Kunniapalkinnolla tuomaristo palkitsi Commu-mobiilisovelluksen. Auttamisen Tori Commun tavoitteena on edistää yhteisöllisyyttä ja vähentää yksinäisyyttä helpottamalla avun pyytämistä ja avun antamista ihmisten lähialueella.

- Tuomariston mielestä Commun yksi vahvuus on ajankohtaisuus. Ei riitä, että idea on hyvä, vaan sen pitää myös olla markkinoilla juuri oikeaan aikaan. Koronapandemia ja Ukrainassa käytävä sota ovat hyvin traagisia vaikuttaen meihin kaikkiin, mutta samalla ne avaavat uusia liiketoimintamahdollisuuksia esimerkiksi Commun kaltaiselle palvelulle, Kati Peltomaa perusteli tuomariston valintaa.

Kaksi muuta finalistia olivat Kommunikaatio Ilo Oy:n Vilo-vuorovaikutuspassi sekä Lissn Consulting Oy Ab:n rekrytointipalvelut ja yritysten työnantajamielikuvan vahvistaminen.

Tervatynnyri-kilpailun pääjärjestäjinä toimivat Kokkolanseudun Kehitys KOSEK, Centria-ammattikorkeakoulu, Viexpo, Kaustisen seutukunta ja YritysKannus.

 

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle