Mitä kuuluu, Pesmel?
15.08.2023

Mitä kuuluu, Pesmel?

Mitä Pesmelille kuuluu, toimitusjohtaja Tony Leikas?

Kiitos, hyvää kuuluu. Vuosi 2022 oli uusien tilausten määrällä mitattuna meille ennätysvuosi. Myös kuluvana keväänä on saatu merkittäviä tilauksia kaikilta nykyisiltä päämarkkinoilta USA:sta, Euroopasta ja Intiasta. Keväällä tilauskanta kävi hetkellisesti jopa 100 miljoonan euron tasolla. Tuotanto tulee pysymään kiireisenä pitkälle vuoteen 2024.

Pesmel on vientiyhtiö, jolla on asiakkaita ympäri maailmaa. Miten olette selvinneet ensin koronasta ja Ukrainan sodan aiheuttamista poikkeusvuosista?

Korona vaikutti meidän myyntiin vuosina 2020-2021 erityisesti Kiinan osalta. Koronan myötä uudistimme strategiaa keskittyen enemmän USA:n ja Euroopan markkinoihin. Uudistettu markkinastrategia osoittautui oikeaksi myös myöhemmin muuttuneessa maailmanpoliittisessa tilanteessa. Vuoden 2022 tilauksista jo yli 30 prosenttia tuli USA:n markkinoilta.

Pesmel on hyödyntänyt Arvon siltarahoitusta useamman kerran vuosien mittaan. Millaisiin tilanteisiin se mielestäsi sopii?

Olemme käyttäneet Arvon siltarahoitusta useampaan kertaan, ja asiointi on ollut sujuvaa ja nopeaa. Erityisen hyvin rahoitus on sopinut meille projekteihin, joissa asiakas avaa toimitusvaiheelle remburssin. Tällöin Arvon lyhytaikaisella rahoituksella on katettu valmistusvaiheen kuluja ja takaisinmaksu saatu hoidettua välittömästi laivauksen jälkeen remburssista vaikka itse laitteet olisivat olleet vielä matkalla esimerkiksi Intiaan.

Pesmel

Pesmelin tilauskanta on hyvällä tasolla, kertoo toimitusjohtaja Tony Leikas.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle