Nimityksiä Elcoline Groupin johdossa
20.05.2024

Nimityksiä Elcoline Groupin johdossa

Elcoline Group Oy:n hallitus on nimittänyt Elina Engmanin yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 1.9.2024. Nykyinen toimitusjohtaja Leif Backman jatkaa tehtävässään uuden toimitusjohtajan aloittamiseen saakka.

Elina Engman tuo mukanaan laajan kokemuksen ja osaamisen teollisuuden parista, mikä on avain Elcolinen seuraavan kasvuvaiheen toteuttamiseen. Hän on toiminut aikaisemmin Caverion Teollisuuden vastaavana johtajana ja tätä ennen useissa eri johtotehtävissä isoista listayhtiöistä pienempiin teollisuuden toimijoihin. Engmanilla on vakuuttavaa näyttöä kannattavan kasvun aikaansaamisesta. Kokemusta on kertynyt lisäksi useiden yhtiöiden, kuten Gasum, Kemijoki sekä Versowood hallitustyöskentelystä.

”Upeaa päästä toteuttamaan yhdessä Elcolinen ammattilaisten kanssa vahvaa kasvustrategiaa. Odotan innolla uusien työkavereiden ja asiakkaiden tapaamista. Minulle on tärkeää tutustua ihmisiin ja vierailla säännöllisesti kentällä, erityisen lähellä sydäntäni on työturvallisen toiminnan toteuttaminen”, sanoo Elina Engman.

Elcoline Groupin Suomen maajohtajaksi Tapio Waris

Elcoline Groupin Suomen maajohtajaksi on nimetty Tapio Waris. Hän aloittaa tehtävässään 14.9.2024 vastaten Elcolinen Suomen liiketoiminnasta sekä Suomesta käsin toteutettavista kansainvälisistä projekteista. Nykyinen maajohtaja Vesa-Pekka Heikkinen toimii tehtävässään Wariksen aloitukseen saakka, jonka jälkeen hän jatkaa yhtiössä muissa johtotehtävissä.

Tapio Waris tuo mukanaan kolmenkymmenen vuoden monipuolisen kokemuksen teollisuuden palveluyrityksistä ja tuotannon johtotehtävistä, mikä antaa erinomaisen pohjan Elcolinen uusien kasvutavoitteiden kannattavaan toteuttamiseen. Hänellä on vahva osaaminen teollisten asiakkuuksien kehittämisestä sekä laaja yhteistyö- ja sidosryhmäverkosto. Liiketoimintojen kasvattaminen ulkoistusten ja yritysostojen avulla sekä kasvuun liittyvien toimintamallien parhaiden käytäntöjen hyödyntäminen ovat Warikselle tuttuja edeltävien tehtävien kautta. Waris on aiemmin toiminut Caverionin Teollisuus divisioonassa, jossa hänellä on ollut eri vastuualueita liiketoimintojen johtajana ja kehittäjänä, viimeisimpänä Palvelukeskukset -liiketoiminta-alueen johtajana.

”Elcoline on kehittynyt merkittäväksi teollisuuden palveluyritykseksi, jolla on kattava palveluvalikoima, vahva uusi omistajapohja ja selkeä tavoitteellinen suunnitelma kasvaa edelleen alan johtavaksi toimijaksi. On hienoa päästä työskentelemään teollisuuden ammattilaisten joukkoon, varsinkin nyt, kun kysyntä laadukkaasti ja vastuullisesti tuotetusta palvelusta kasvaa”, toteaa Tapio Waris.

Elcoline lyhyesti

Elcoline on Pohjoismainen teollisuuden teknisiin palveluihin erikoistunut kasvuyhtiö, jonka asiakkaita ovat kansainväliset teollisuusyritykset. Elcoline toteuttaa vaativia asennusprojekteja sekä kunnossapitoa niin uusiin kuin olemassa oleviin kohteisiin eri teollisuudenaloille. Laadukkaita ja turvallisia palveluita tuottamalla varmistamme asiakkaidemme tuotantovarmuuden ja kilpailukyvyn.

Elcolinen palveluita ovat kokonais- ja osakunnossapidon ulkoistukset, huollon palvelusopimukset sekä vaativat asennusprojektit. Laaja palveluvalikoima kattaa niin mekaaniset asennukset, sähkö-, automaatio- ja instrumentointityöt, putkistojen asennukset ja hitsaukset sekä kunnonvalvonnan ja tiedonkeruun. Toteutamme myös lämmönvaihtimien, höyryakkujen ja painelaitteiden valmistukset ja huollot. Elcolinen asiakkaat toimivat metalli- ja kaivos-, meri-, energia-, puolustus- ja prosessiteollisuuden sekä teollisen modulaarisen rakentamisen parissa. 

Elcoline on perustettu vuonna 2002 ja se työllistää yhteensä noin 800 ammattilaista Suomessa ja Ruotsissa sekä huoltosopimuskohteissa ympäri maapalloa. Yhtiön liikevaihto nousee vuoden 2024 aikana 100 miljoonan euron luokkaan tuoreen yritysoston myötä. Elcolinen omistajina ovat yhtiön perustajien, johdon sekä henkilöstön lisäksi sijoittajatahot Evli, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Suomen Teollisuussijoitus Tesi sekä Arvo Sijoitusosuuskunta. Tavoitteenamme on kasvaa kannattavasti ja olla toimialamme arvostetuin kumppani asiakkaillemme sekä halutuin työnantaja työntekijöillemme. Lisätietoja osoitteesta www.elcoline.fi

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle