Nordic Option irtaantuu Owatec Groupista
01.07.2024

Nordic Option irtaantuu Owatec Groupista

Arvon osakkuusyhtiö Nordic Option Oy on irtaantunut oululaisesta vesi- ja ympäristöalan yhtiöstä Owatec Group Oy:sta. Sveitsiläisestä pörssiyhtiöstä Sulzer AG:sta tulee yrityskaupan myötä Owatecin enemmistöomistaja.

”Tavoitteenamme on mullistaa vedenkäsittely ja muuttaa tapaa, jolla vettä puhdistetaan ja kierrätetään. Yhdessä Sulzerin kanssa pyrimme vaikuttamaan vesiteollisuuden kiertotalouden toteutumiseen globaalisti,” kommentoi Owatec Group Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Pellinen.

Sulzer AG on yksi maailman johtavista neste- ja virtausteknologioiden sekä kemianteollisuuden prosessien ja applikaatioiden tarjoajista. Owatec Group on kotimainen teollisuuden jätevesien käsittelyyn ja sivutuotteiden talteenottoon erikoistunut ympäristöalan yritys. Yrityskaupan tavoitteena on edistää Owatecin jätevedenkäsittely- ja lietteenhallintaratkaisujen kaupallistamista ja käyttöönottoa kansainvälisesti. Yrityskaupan myötä Sulzer laajentaa tarjontaansa sisältämään ratkaisut kaikkiin veden puhdistuksen elinkaaren vaiheisiin ja mahdollistaa näin kiertotalouden mukaisten toimintamallien toteutumisen.

”Owatec on kehittynyt ja kasvanut viimeisten vuosien aikana nopeasti. Yhtiön menestys on perustunut erinomaiseen vedenkäsittelyn substanssiosaamiseen sekä syvälliseen asiakastarpeiden ymmärtämiseen. Näiden kulmakivien päälle on jatkossakin hyvä rakentaa kasvua,” toteaa Nordic Option Oy:n sijoitusjohtaja Teemu Puumalainen.

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle