Nordic Option irtaantuu Taitonetistä myymällä omistuksensa Saari Partnersille
13.10.2023

Nordic Option irtaantuu Taitonetistä myymällä omistuksensa Saari Partnersille

Taitonetti Oy:n omistajat ovat tänään ilmoittaneet yrityskaupasta, jossa pääomasijoittaja Saari Partnersista tulee Taitonetin enemmistöosakas. Nordic Optio irtaantuu Taitonetistä kokonaisuudessaan ja Taitonetin johto, ja avainhenkilöt jatkavat yhtiössä merkittävinä vähemmistöosakkaina. Yhdessä Saari Partnersin kanssa Taitonetti tähtää kohti seuraavaa kasvuloikkaa ja entistä voimakkaampaa kansainvälistymistä.

Taitonetti on Suomen johtava käytettyjen ja kunnostettujen tietokoneiden vähittäismyyjä, jolla on kasvavaa liiketoimintaa myös Ruotsissa, Saksassa ja Baltiassa. Yhtiö on kasvanut pienestä pelikahvilasta lähes kymmenen miljoonan euron liikevaihdon kiertotalousyhtiöksi. Yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Veijola tiiminsä kanssa näki jo varhain kiertotalouden tuomat mahdollisuudet ja he uskalsivat luottaa omaan visioonsa ja vahvuuksiinsa, vaikka vihreä talous ei vielä silloin ollut nykyisen kaltainen megatrendi. Vaikka liiketoimintaidea on alun alkaenkin ollut toimiva, ei yhtiön matka olisi edennyt näin suotuisasti ilman koko henkilöstön ennakkoluulottomuutta, sinnikkyyttä ja uskoa omaan tekemiseensä.

”Yhteinen matkamme Taitonetin kanssa on ollut markkinaympäristön tuomien muutosten vuoksi sekä haastava, että erityisen opettavainen. Olemme yhdessä rakentaneet Taitonetistä entistä vahvempaa, kansainvälisille markkinoille suuntaavaa kasvuyritystä. On ollut mahtava nähdä, kuinka määrätietoisella toiminnalla on saatu parannettua kannattavuutta ja kasvatettua kansainvälistä jalanjälkeä. Yhtiö on tällä hetkellä erinomaisessa kunnossa ja sillä on loistava tiimi takana, joten Nordic Optionin puolesta voimme luottavaisin mielin luovuttaa viestikapulan uusille omistajille” toteaa sijoitusjohtaja Teemu Puumalainen.

”Yhteistyömme Nordic Optionin kanssa on ollut erityisen sujuvaa ja vienyt yhtiömme toimintaa voimakkaasti eteenpäin. Olemme yhteisenä aikanamme kasvattaneet liiketoimintaamme Ruotsissa ja avanneet markkinoita Saksassa ja Baltiassa. Kasvun lomassa olemme rakentaneet yhtiölle uutta kivijalkaa, joka mahdollistaa tulevaisuuden kansainvälisen kasvun. Konkreettisina toimenpiteinä voidaan mainita muun muassa tietojärjestelmä- ja organisaatiouudistukset, uusien tehdasmaisten toimitilojen käyttöönotto, ja hallinnollisten käytäntöjen kehittäminen” kertoo Taitonetin toimitusjohtaja Mikko Veijola.

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle