Nordic Option sijoittajaksi kajaanilaiseen Prometeciin
29.11.2023

Nordic Option sijoittajaksi kajaanilaiseen Prometeciin

Arvon osakkuusyhtiö Nordic Option on tehnyt sijoituksen automatisoituja biomassojen näytteenotto- ja analyysijärjestelmiä tarjoavaan Prometeciin. Nordic Optionin sijoituksen myötä yhtiö tähtää nopeampaan kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Prometec Oy on viime vuosien aikana tuonut markkinoille Q-tuoteperheen, jonka kaupallistaminen on aloitettu Pohjoismaissa. Tänä päivänä yhtiön tuotteilla analysoidaan yli 70000 rekka-autollista ja 12000 junakonttia polttoaineita vuodessa.

”Koko Prometecin tiimi on iloinen ja motivoinut siitä, että Nordic Optionin tekemän sijoituksen ja sen tuomien resurssien myötä pystymme entistä voimakkaammin viemään yhtiön toimintaa eteenpäin. Olemme viime vuosina panostaneet teknologia- ja palveluratkaisujen kehittämiseen, mutta nyt tarkoituksena on kiinnittää entistä enemmän huomiota rakennettujen ratkaisujen kaupallistamiseen ja uusien asiakkuuksien hankkimiseen sekä kotimaassa että kansainvälisesti”, kertoo Prometecin toimitusjohtaja Juha Huotari.

”Olemme keskustelleet Prometecin kanssa yhteistyön aloittamisesta jo reilun parin vuoden ajan ja oppineet tänä aikana tuntemaan yhtiön avainhenkilöt, teknologian ja liiketoimintapotentiaalin perusteellisesti. Yhtiö on tehnyt määrätietoista työtä kehittäessään teknologiaa, joka automatisoi biomassojen näytteenottoa ja tarjoaa arvokasta mittausdataa asiakkaan prosessien optimoimiseksi. Näiden avulla asiakas pystyy saamaan aikaiseksi merkittäviä kustannussäästöjä, parantamaan ydinprosessien tehokkuutta ja parantamaan työturvallisuutta oleellisesti”, jatkaa sijoitusjohtaja Teemu Puumalainen Nordic Optionilta.

 

Prometec lyhyesti:

Kajaanissa pääpaikkaansa pitävä Prometec Tools Oy tarjoaa asiakkailleen automaattisia biomassojen näytteenotto- ja analyysijärjestelmiä sekä niihin liittyviä palveluja. Yhtiön asiakkaat ovat lähinnä lämpö- ja voimalaitoksia sekä selluteollisuuden toimijoita, mutta Prometecin teknologioita voidaan käyttää myös kaivos-, elintarvike-, biohiili- ja sementtiteollisuudessa. Yhtiöllä on tällä hetkellä 10 työntekijää ja liiketoimintaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Virossa.

Nordic Option lyhyesti:
Nordic Option Oy on oululainen pääasiassa pohjoissuomalaisiin kasvuyrityksiin sijoittava pääomasijoitusrahasto, jonka pääomistajat ovat Arvo Sijoitusosuuskunta, Partnera Oyj ja Oulun kaupunki. Yhtiön tavoitteena on tarjota pohjoinen vaihtoehto pienten ja keskisuurten yritysten kasvun ja kansainvälistymisen mahdollistamiseen.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle