Oddlygood ostaa Plantin – Nousee markkinajohtajaksi kahdessa kasvipohjaisten tuotteiden kategoriassa
03.10.2023

Oddlygood ostaa Plantin – Nousee markkinajohtajaksi kahdessa kasvipohjaisten tuotteiden kategoriassa

Suomalainen kasvipohjaisten tuotteiden valmistaja Oddlygood on tehnyt ensimmäisen yritysostonsa hankkimalla pohjoismaisen Plantin. Yrityskaupan myötä Oddlygoodista tulee markkinajohtaja kasvipohjaisissa lusikoitavissa välipaloissa Ruotsissa ja kasvipohjaisissa ruoanlaittotuotteissa Suomessa.

Oddlygood on syntynyt halusta tarjota planeetalle ja kaikille sen asukkaille maukkaita ja terveellisiä kasvipohjaisia vaihtoehtoja, kuten juomia ja lusikoitavia välipalatuotteita. Nyt toteutettu yritysosto on luonnollinen askel vuonna 2018 alkaneella kasvumatkalla, joka vuonna 2022 tuotti ennätyksellisen 23,5 miljoonan euron liikevaihdon.

– Planti on ensimmäinen yritysostomme ja seuraava askel kasvumatkallamme. Tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla kasvoimme vauhdikkaasti, 40 % vuoteen 2022 verrattuna, mikä on huomattavasti markkinoita nopeammin. Planti®-portfolio täydentää nykyistä tarjontaamme – se vahvistaa markkina-asemiamme erityisesti välipalatuotteiden ja ruoanvalmistuksen alalla. Tämä sopii hyvin strategiaamme: etsimme omistajiemme Valion ja Mandatum Asset Managementin tuella aktiivisesti mahdollisuuksia kasvaa tämän kaltaisten ostojen kautta, sanoo Niko Vuorenmaa, Oddlygoodin toimitusjohtaja.

Nyt toteutunut kauppa on kaksiosainen. Kaupan myötä Oddlygoodista tulee Planti-tuotteiden ja -brändin sekä niihin liittyvien immateriaalioikeuksien omistaja. Samanaikaisesti Oddlygoodin enemmistöomistaja Valio ostaa Plantin tuotannon Turussa, ja työntekijät siirtyvät kaupassa Valion työntekijöiksi.

– Näemme kasvipohjaisten tuotteiden markkinoilla suurta pitkän aikavälin kasvupotentiaalia, ja ne ovat avainasemassa Valion kasvustrategiassa. Yrityskaupan myötä me Valiolla vahvistamme edelleen asemaamme kasvipohjaisten tuotteiden maailmanluokan kehittäjänä ja valmistajana, joka täyttää nykyisten ja seuraavien tuotesukupolvien maku-, ravitsemus- ja rakenneodotukset, sanoo Kimmo Luoma, Senior Vice President Valio Food.

Planti oli kauppaan asti osa norjalaista Kavli-konsernia. Plantin liikevaihto vuonna 2022 oli 10,9 miljoonaa euroa.

Kuvaliitteet

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle