Osuuskunta PPO keskittää suorat kiinteistösijoituksensa Evli-Rahastoyhtiön hoitoon

30.05.2018

Osuuskunta PPO -konserni on päättänyt keskittää suorat kiinteistösijoituksensa jatkossa Erikoissijoitusrahasto Evli Vuokratuoton kautta hoidettavaksi. Rahastomuotoisen kiinteistösijoittamisen etuja suoriin kiinteistösijoituksiin nähden ovat etenkin riskin hajautuminen useampiin kohteisiin ja sijoituksen parempi likviditeetti. Rahastolla on myös paremmat resurssit aktiivisen kiinteistökehitystoiminnan harjoittamiseen.

 

Tavallisesti kiinteistösijoitusten osuus hyvin hajautetussa sijoitussalkussa on 10 % tasolla. Osuuskunta PPO -konsernissa tämä painotus on saavutettu tekemällä Evli Vuokratuotto -erikoissijoitusrahastoon yhteensä 10 miljoonan euron sijoitus. Osan rahastosijoituksesta muodostavat Kauppakeskus Maston ja Liikekeskus Stoolperin kiinteistöjen siirtäminen rahaston omistukseen. Osuuskunta PPO omisti 100 % Kauppakeskus Mastosta Raahessa ja 35 % Liikekeskus Stoolperista Haapajärvellä.

 

- Evli Vuokratuotto antaa sijoittajille mahdollisuuden sijoittaa järkevällä palkkiorakenteella laadukkaaseen ja hyvin hajautettuun toimitilarahastoon, jossa on moderneja kiinteistöjä pitkillä sopimuksilla vahvojen ankkurivuokralaisten kanssa. Rahaston toiminta on lähtenyt ripeästi käyntiin ja ostimmekin juuri uuden päivittäistavarakaupan kohteen Jyväskylän seutukunnasta ja meillä on useita muita mielenkiintoisia kohteita pitkällä neuvotteluissa.”, toteaa Evlin vaihtoehtorahastojen johtaja Tero Tuominen.

 

-Tulemme olemaan jatkossakin aktiivisessa yhteistyössä Evli Rahastoyhtiön kanssa muun muassa ohjaamalla rahastoon potentiaalisia sijoituskohteita PPO:n toimialueelta. Myönteistä kehitystä on se, että valtakunnalliset kiinteistösijoittajat ovat huomanneet tuottavia sijoituskohteita löytyvän myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, toteaa Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja Kati Peltomaa.

 

Lisätietoja tarvittaessa:

Kati Peltomaa
toimitusjohtaja
Osuuskunta PPO
p. 044 729 1220

 

Tero Tuominen
johtaja, vaihtoehtorahastot
Evli-Rahastoyhtiö Oy
p. 050 439 2867

 

 

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle