19.08.2015

Osuuskunta PPO mukana Finnsvalan sukupolvenvaihdoksessa

Perinteikäs tekstiilialan yritys Finnsvala Oy on saanut uuden omistajan sukupolvenvaihdoksessa, joka toteutetaan yhdessä Osuuskunta PPO:n, Finnveran ja Kärsämäen OP:n kanssa.

 

Aiemmat omistajat Raija ja Kyösti Svala ovat luotsanneet Kärsämäellä toimivaa Finnsvalaa yli 40 vuoden ajan. Tänä aikana suomalainen vaateteollisuus on läpikäynyt suuren myllerryksen valmistuksen siirtyessä halpatuotannon maihin. Finnsvala on selvinnyt erikoistumalla vaativiin oloihin soveltuvien teknisten alusasujen, lämpökerrastojen ja huppujen valmistukseen.

 

– Finnsvalan tuotteet ovat tuttuja monille aktiiviharrastajille niin metsästyksen, moottorikelkkailun kuin hiihtolajienkin parissa. Suurin osa tuotteista myydään kuitenkin ammattikäyttöön esimerkiksi elintarvike- ja rakennusalan kylmätöihin, kertoo Finnsvalan uusi omistaja Onerva Aakko.

 

Onerva Aakolla on vaatesuunnittelijan koulutus ja pitkä työkokemus tekstiiliteollisuudesta muun muassa Andiata, Stockmannin ja turkisateljeiden palveluksessa. Oman yrityksen johtamisessa tuore toimitusjohtaja tulee saamaan apua Svalan pariskunnalta ja Osuuskunta PPO:lta.

 

– Olemme laatineet suunnitelman Finnsvalan liiketoiminnan kasvuun ja kehittämiseen. Vuosien mittaan roolimme vähitellen pienenee ja omistus siirtyy kokonaan Onerva Aakolle, kertoo Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja Kati Peltomaa.

 

Kaikki Finnsvalan tuotteet leikataan ja ommellaan Kärsämäellä. Yhtiön työntekijät jatkavat omistajanvaihdoksen yhteydessä vanhoina työntekijöinä Finnsvalan palveluksessa. Heti alkuunsa Finnsvala tulee myös palkkaamaan 1-2 ammattilaista lisää kaavoitukseen ja ompeluun.

 

Lisätietoja antavat:

Osuuskunta PPO toimitusjohtaja Kati Peltomaa p. 044 7291 220

Finnsvala Oy toimitusjohtaja Onerva Aakko p. 040 7296 595

 

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle