Osuuskunta PPO mukana Pyhäjoen Teräspinnan sukupolvenvaihdoksessa

25.01.2017

Pyhäjoen Teräspinta Oy on Ari Haapakosken vuonna 1994 perustama metallien käsittelyyn erikoistunut yhtiö. Yhtiön asiakkaita ovat erikokoiset teollisuuden yritykset, alihankkijat ja muun muassa voimalaitokset, prosessiteollisuuden ja lääketeollisuuden toimijat sekä teräsvalimot ympäri Suomea.

 

34-vuotias Matti Haapakoski on ollut Pyhäjoen Teräspinnan osakkaana vuodesta 2013 ja toiminut toimitusjohtajana vuodesta 2015 lähtien. Nyt loppuun saatettavan sukupolvenvaihdoksen myötä Matti Haapakoskesta tulee yhtiön suurin omistaja ja Osuuskunta PPO tulee mukaan merkittävällä vähemmistöosuudella.

 

Yhtiössä on tehty määrätietoista työtä käytettävien työmenetelmien kehittämiseksi. Tänä päivänä Pyhäjoen Teräspinnassa tehdään ruostumattomien terästen kemiallisia prosesseja, kuten passivointia, peittausta ja elektrolyyttistä kiillotusta. Palveluiden lisäarvo asiakkaille näkyy esimerkiksi huoltoseisakkien vähentymisenä, materiaalin parempana korroosionkestona ja prosessien optimointina.

 

- Olemme panostaneet erityisesti teknisesti haastavien kappaleiden sisä- ja ulkopuoliseen elektrolyyttiseen kiillotukseen. Putkistojen, säiliöiden ja muiden kappaleiden käsittelyllä pystymme varmistamaan yhä suurempien kokonaisuuksien korroosionkeston ja toimivuuden, kertoo Matti Haapakoski Pyhäjoen Teräspinta Oy:sta.

 

- Pyhäjoen Teräspinnassa nuori polvi rakentaa yhtiön tulevaa toimintaa perustajasukupolven aikana syntyneelle vakaalle pohjalle. Alueella on paljon vastaavia perheyrityksiä, joiden jatkuvuutta haluamme osaltamme olla turvaamassa, toteaa Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja Kati Peltomaa.

 

Termit tutuksi - Pyhäjoen Teräspinta Oy:n palvelut asiakkaille

Peittaus: ruostumattoman teräksen pintakäsittelymenetelmä, jossa hitsaamisen, tai muun lämpörasituksen aiheuttama vähäkrominen oksidikerros poistetaan teräksen pintaominaisuuksien palauttamiseksi

Passivointi: ruostumattoman teräksen itsesyntyisen passivoitumisen edesauttaminen happokäsittelyllä

Elektrolyyttinen kiillotus: kemiallinen pinnan viimeistelytekniikka, joka parantaa ruostumattoman teräksen pinnan korroosionkestävyyttä vaikuttamatta aihioon mekaanisesti, termisesti tai kemiallisesti.

 

Lisätietoja:

Pyhäjoen Teräspinta Oy, toimitusjohtaja Matti Haapakoski p. 0400 260 415

Osuuskunta PPO, toimitusjohtaja Kati Peltomaa p. 044 729 1220

 

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle