10.09.2015

Osuuskunta PPO sijoittaa 5 miljoonaa euroa Päätoimijan kasvuun

Osuuskunta PPO tekee merkittävän alueellisen panostuksen sijoittamalla 5 miljoonaa euroa rakennusalan kovimpaan kasvajaan, Päätoimija-konserniin. Päätoimijan liikevaihto on kasvanut keskimäärin 40 % vuosittain viimeiset viisi vuotta. Osuuskunta PPO:n sijoitus tukee konsernin tuotantotoiminnan kehittämistä ja siten jopa 50 uuden rakennusalan työpaikan syntymistä alueelle.

 

– Yrityksemme kasvu perustuu talousohjatun rakentamisen strategiaan sekä motivoituneeseen ja osaavaan henkilöstöön. Yleinen taloudellisten resurssien tiukentuminen on lisännyt kiinnostusta tehokkaita ja laadukkaita ratkaisujamme kohtaan. Vuonna 2013 konsernin liikevaihto oli 113 milj. euroa, viime vuonna 171 milj. euroa ja tällekin vuodelle odotamme merkittävää kasvua, kertoo Päätoimija Oyj:n toimitusjohtaja Hannu Lehto.

 

– Päätoimijalla on huikea kasvutarina, jonka uskomme jatkuvan tulevina vuosina. Erityisen hienoa on, että Päätoimija on kyennyt uimaan vastavirtaan aikana, jona rakennusteollisuus toimialana on kärsinyt taantumasta. Ja nyt saamme alueelle lisää kaivattuja työpaikkoja, kommentoi Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja Kati Peltomaa.

 

Kempeleessä pääkonttoriaan pitävä Päätoimija-konserni työllistää tällä hetkellä yli 450 rakennusalan ammattilaista. Alihankkijaverkoston kautta työllistävä vaikutus on moninkertainen. Osuuskunta PPO:n sijoittamia varoja käytetään Päätoimijan tuotantotoiminnan kehittämiseen siten, että pääosa teollisesta tuotannosta keskitetään PPO:n toimialueelle rakennettaviin uusiin tuotantotiloihin.

 

– Lopullinen sijaintipaikka uudelle tehtaalle varmistuu tämän vuoden loppuun mennessä ja kuokka lyödään maahan ensi vuonna. Neuvotteluja on käyty muun muassa Raahen ja Oulaisten päättäjien kanssa. Olipa uusi tehdas missä tahansa, varmistamme, että nykyinen henkilökunta Merijärven ja Oulaisten tehtailla säilyttää työpaikkansa, vakuuttaa Päätoimija Oyj:n liiketoimintajohtaja Asko Myllymäki.

 

Lisätietoja antavat Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja Kati Peltomaa p. 044 7291 220

Päätoimija Oyj:n toimitusjohtaja Hannu Lehto p. 0500 280 448

 

 

Osuuskunta PPO on sijoitus- ja kehitysosuuskunta, joka luo toiminnallaan tuottoa jäsenistölle ja elinvoimaa toimialueelleen. Osuuskunta PPO:n omistavat sen 26 789 jäsentä. Vuonna 2014 konsernin liikevaihto oli 87 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 9,4 miljoonaa euroa. Lisätietoja www.osuuskuntappo.fi

 

Päätoimija-konserni on rakennus- ja kiinteistöalan yritys, jonka liiketoiminta on organisoitu kahdeksalle tytäryhtiölle. Konserniin kuuluvat Rakennusliike Lehto Oy, Rakennuskartio Oy, Koivukoski Oy, Optimikodit Oy, Remonttipartio Oy, Takuuelementti Oy, Insinööritoimisto Mäkeläinen Oy ja Lehto Bygg Ab. Lisätietoja www.paatoimija.fi

 

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle