12.03.2015

Osuuskuntakokous pidetään 14.4. Raahessa

 Osuuskunta PPO:n hallitus on päättänyt järjestää kevään osuuskuntakokouksen 14.4.2015 Raahessa. Tänä vuonna vaihtoehtoisia tiloja kartoitettiin todella laajasti.

 

- Kävimme tutustumassa sekä Ylivieskan rakenteilla olevaan jäähalliin että Oulaisten jäähalliin. Kävi ilmi, että kokouksen aikaan Ylivieskan jäähalli saattaa vielä olla viimeistelytöiden alla ja Oulaisten hallissa puolestaan on jää kaukalon pinnassa huhtikuun loppupuolelle saakka. Kalajoen kokoustilojen tilanne kartoitettiin myös, mutta sieltä ei löytynyt riittävän suurta tilaa, kertoo toimitusjohtaja Kati Peltomaa.

 

Tilahaasteiden vuoksi kokous järjestetään jo neljättä kertaa peräkkäin Raahen liikuntahallissa. Viime vuosien massiiviset kokoukset vaativat tiloilta ehdotonta toimivuutta. Ja Raahen liikuntahalli on osoittautunut toimivaksi myös kokoustarkoituksiin. Kaikki toiminnot tapahtuvat yhdessä tasossa: ilmoittautuminen, kahvitarjoilu, wc-tilat, ensiapu ja itse kokous. Jäähalleissa toimitaan tyypillisesti kahdessa kerroksessa eikä hissiä ei ole. Niin kauan kuin massakokouksia on tiedossa, olemme pakotettuja valitsemaan tilat, joilla varmistetaan kokouksen tekninen onnistuminen ja jotka palvelevat myös liikuntarajoitteisia, perustelee hallituksen puheenjohtaja Jarmo Uutela.

 

Osuuskuntakokouksessa tullaan käsittelemään erityisen tarkastuksen lausunto, sääntömääräiset asiat kuten tilinpäätöksen vahvistaminen ja sääntömuutosehdotus, jonka tavoitteena on kauppapaikan avaaminen osuuskunnan osuuksille. - Nyt halutaan varmistaa, että osuuksien myynnit ja ostot voidaan vihdoin aloittaa. Jäsenille halutaan tarjota mahdollisuus myydä omistuksensa nykyistä parempaan hintaan halutessaan. Tarkoitus on, että PPO-konserni ostaa osuuksia alkuvaiheessa turvatakseen kauppapaikalle hyvän alun, toteaa Kati Peltomaa.

 

Tilinpäätöksen mukaan Osuuskunta PPO:n liikevaihto oli noin 82 miljoonaa euroa ja tilikauden voitto yli 11 miljoonaa euroa. Reilun 13 % tuottotasoa voidaan pitää todellisena onnistumisena markkinatilanteessa, jossa taloustaantuma on kestänyt jo vuosia. Vahvistetun voitonjakopolitiikan mukaisesti hallitus esittää, että suurin osa tilikauden tuloksesta jaetaan osuuskunnan jäsenille osuuspääoman korkona. – Esityksemme on, että osuuspääoman korkoa jaetaan 100 euroa/osuus eli yhteensä 8,2 miljoonaa euroa, Jarmo Uutela kertoo.

 

Kutsu osuuskunnan kokoukseen tullaan julkaisemaan sääntöjen mukaan jäsenistön keskuuteen runsaasti leviävissä sanomalehdissä.

 

Lisätietoja antavat toimitusjohtaja Kati Peltomaa p. 044 7291 220

hallituksen puheenjohtaja Jarmo Uutela p. 044 5557 975

hallintoneuvoston puheenjohtaja Tuomo Tamminen p. 050 5290 059

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle