Oululainen TactoTek® sai kasvurahoitusta yhteensä 23 miljoonaa euroa -Nordic Option johti kierrosta

Oululainen TactoTek® sai kasvurahoitusta yhteensä 23 miljoonaa euroa -Nordic Option johti kierrosta

11.02.2020

Oululainen TactoTek, muoviin valetun rakenteellisen elektroniikan (IMSETM) markkinajohtaja, julkaisi 6. helmikuuta saaneensa 23 miljoonan euron kokonaisrahoituksen. C-rahoituskierrosta johtivat Nordic Option Oy ja Valeado AB. Osakeannin neuvonantajana toimi Bryan, Garnier & Co., ja siihen osallistui maailmanlaajuisesti toimivia sijoittajia sekä bisnes- ja teknologiajohtajia kuten 3M Ventures, Cornes Technologies Limited ja Repsol Energy Ventures.

TactoTek tulee käyttämään saadun rahoituksen yrityksen voimakkaaseen kasvuun. Yritys panostaa IMSE-teknologian jatkokehittämiseen valmiiksi ratkaisumalleiksi tiettyihin käyttökohteisiin autoissa, älykodeissa ja teollisuudessa.

“Sijoituksemme perustuu siihen, että haluamme olla luotettava ja kansainvälisen tason paikallinen kumppani kansainvälisille sijoittajille. Yhdessä heidän kanssaan pyrimme löytämään huipputiimejä, joiden johtamalla liiketoiminnalla on merkittävä kasvupotentiaali ja jo näyttöä onnistumisesta”, toteaa Valeado AB:n hallituksen puheenjohtaja Alexander Ehnrooth. ”TactoTekin lisenssisopimusmalli on kansainvälisesti vetovoimainen ja mahdollistaa pitkäaikaisen vakaan lisenssitulovirran muodostumisen. Suunnittelijat autoteollisuudessa, älykoti- ja muilla markkinasegmenteillä haluavat panostaa kestävään kehitykseen ja luoda käyttäjille uuden sukupolven tyylikkäitä, älykkäitä ja helppokäyttöisiä kokemuksia. Tämä vaatimus vastaa IMSE-teknologian vahvuuksia.”

TactoTekin IMSE-teknologiaan pohjautuvien ratkaisujen kysyntä kasvaa nopeasti. Vuoden 2019 aikana TactoTek julkisti useita lisenssisopimuksia IMSE-teknologiaan perustuvien ratkaisujen valmistajien kanssa. IMSE-teknologia tuo lisäarvoa monille markkina-alueille, kuten autoteollisuudelle tai tulevaisuuden älykotiratkaisuille. Tästä hyvä esimerkki on TactoTekin asiakkaan PassiveBoltin voittama CES 2020 -innovaatiopalkinto. Palkinto myönnettiin IMSE-teknologiaan perustuvalle Shepherd Lock -älylukkojärjestelmälle.

IMSE-teknologiaan perustuvien ratkaisujen markkinakysyntä Euroopassa on kasvanut kovaksi kysynnäksi Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. ”Sen jälkeen, kun aloitimme yhteistyön TactoTekin kanssa vuonna 2018, yrityksestä ja sen IMSE-teknologiasta on tullut erittäin tunnettuja Japanissa. Tästä on todisteena myös TactoTekin viimeaikainen yhteistyö japanilaisen Kyoceran kanssa sekä lisenssisopimus eteläkorealaisen LS Automotiven kanssa”, toteaa Cornes Technologies Limitedin toimitusjohtaja Makoto Seki.

”Sekä uusien että aiempien sijoittajiemme, pankkien ja julkisten rahoittajien tuki on osoitus siitä, että TactoTekin teknologia on innovatiivista ja sillä on vahva kaupallinen vetovoima”, toteaa TactoTekin toimitusjohtaja Jussi Harvela. ”Uudet sijoittajamme, kuten 3M Ventures ja Repsol Energy Ventures sijoittavat innovatiivisiin yrityksiin, joiden tarjoamat ratkaisut täydentävät niiden omaa ydinliiketoimintaa ja luovat näin merkittäviä mahdollisuuksia markkinoilla. Nyt kun astumme uuteen kasvuvaiheeseen, nämä sijoittajasuhteet ja rahoitus nopeuttavat ja laajentavat mahdollisuuksiamme sekä maantieteellisesti että eri markkinasegmenteillä.”

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle