Pääomasijoitusyhtiö Nordic Option kierrättää salkkuaan

03.04.2017

Oulussa toimiva pääomasijoitusyhtiö Nordic Option Oy kierrättää salkkuaan. Uusina kohdeyrityksinä salkkuun ovat tulleet 3D-mittausteknologiaan erikoistunut FocalSpec Oy sekä terveysteknologiayritys Kide Systems Oy. Uusien sijoitusten vastapainoksi yhtiö luopuu omistuksestaan Tekniseri Oy:ssä. Nordic Option on Osuuskunta PPO:n osakkuusyhtiö.

 

Rahaston toimitusjohtajan Jaakko Lampelan mukaan Nordic Option etsii aktiivisesti uusia sijoituskohteita Pohjois-Suomesta.

- Haluamme tehdä 0,5-2 miljoonan euron sijoituksia toimintansa jo vakiinnuttaneisiin kasvuvaiheen yrityksiin. Lisäksi rahaston strategiaan sisältyy taskusijoitus- mahdollisuus, eli mahdollisuus tehdä sijoituksia varhaisemman kasvuvaiheen yrityksiin, joilla on poikkeuksellisen lupaavat näkymät ja jatkosijoituspotentiaalia nähtävissä, Lampela kertoo.

 

Nordic Option vauhdittaa FocalSpecin kasvua

FocalSpec-yhtiöön Nordic Option sijoitti yhdessä Veritaksen, VTT Venturesin ja yksityissijoittajien kanssa. Rahoitus mahdollistaa FocalSpecille toiminnan nopeutetun skaalaamisen ja kansainvälisen kasvun sekä tuotannon kasvattamisen Oulussa. Yhtiön tavoitteena on moninkertaistaa liikevaihto nopealla aikataululla, mikä merkitsee samalla henkilöstömäärän kaksinkertaistumista.

 

Oululaisyritys on erikoistunut 3D-mittauksiin. Tällä hetkellä laser on maailmanlaajuisesti käytetyin mittausteknologia laadunvalvonnassa, mutta FocalSpec on haastanut menestyksekkäästi laserin aseman kehittämällään Line Confocal Imaging (LCI) -teknologialla. Sen etuina ovat nopeus ja parempi monikäyttöisyys.

FocalSpecin asiakaskuntaan kuuluu globaaleja suuryrityksiä kulutus- ja mobiilielektroniikassa sekä muovi- ja lääketeollisuudessa. Näillä aloilla korostuu jatkuva laadunvalvonta sekä kyky mitata erilaisia pintoja yhä tarkemmin ja nopeammin. FocalSpec on perustettu vuonna 2009, ja sillä on liiketoimintaa Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa.

 

Kide Systems vahvistaa asemaansa Keski-Euroopassa

Kide Systems on esimerkki Nordic Optionin "taskusijoituksesta" varhaisemman kasvuvaiheen yritykseen. Oulussa toimiva yritys on erikoistunut lääketieteellisessä kuvantamisessa käytettävien ohjelmistojen valmistukseen. Yhtiön kuvantamisratkaisut mahdollistavat erikoislääkäreiden etätyöskentelyn, ja sen järjestelmään tuotetaan vuosittain yli miljoona kuvantamistutkimusta.

 

Nordic Option yhdessä Avohoidon tutkimussäätiön ja Tekesin kanssa rahoittaa Kide Systemsin kansainvälistä kasvua. Yhtiöllä on vahva markkina-asema Pohjoismaissa, ja rahoituksen avulla kasvu jatkuu jo avatuille Keski-Euroopan markkinoille. Rahoituksen sekä uusien asiakkaiden myötä vuonna 2015 perustetun yrityksen henkilöstömäärä kasvaa kuluvan vuoden aikana yli 20:een työntekijään.

 

Nordic Option irtautui Tekniseristä

Teollisuuden sopimuspaino Tekniseristä Nordic Option irtautui ruotsalaisen pääomasijoitusyhtiö Karnell Ab:n ostettua yhdessä Tekniserin toimivan johdon kanssa yhtiön osakekannan. Tekniserin liikevaihto on ollut viime vuodet selkeässä kasvussa, ja yhtiön kannattavuus on hyvällä tasolla. Tekniseri onkin valmis laajentumaan uuden omistajansa ohjauksessa myös muihin Pohjoismaihin.

 

Lisätiedot:

Jaakko Lampela,
toimitusjohtaja
Nordic Option Oy
+358 50 566 5385
jaakko.lampela@nordicoption.fi

 

 

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle