Pesmelille siltarahoitusta Tata Steelin projektiin

Pesmelille siltarahoitusta Tata Steelin projektiin

01.06.2020

Arvo Sijoitusosuuskunta on myöntänyt 3,0 miljoonan euron siltarahoituksen kohdeyhtiölleen Pesmel Oy:lle. Kauhajokinen Pesmel toimittaa asiakkaalleen Tata Steelille Intiaan teräsnauharullien käsittelyjärjestelmän. Merkittävässä projektirahoituspaketissa on muitakin rahoittajaosapuolia kuten Nordea Pankki.

 - Meillä on tällä hetkellä hyvä tilauskanta eikä koronapandemia juurikaan vaikuta projektien valmistus- ja kokoonpanovaiheeseen. Intian viennin kasvun myötä myös käyttöpääoma tarpeet ovat kasvaneet. Etumaksut ovat pieniä, mutta vastapainoksi toimitusvaiheen saatavat ovat pankin remburssilla vahvistamat. Pitkissä projekteissa kulut syntyvät useimmiten eritahtisesti tulojen kanssa. Usean suuren projektin toteuttaminen samanaikaisesti todella haastaa yrityksen kassanhallintaa. Olemme tyytyväisiä joustavaan yhteistyöhön Arvon kanssa, toteaa Pesmelin toimitusjohtaja Tony Leikas.

Nyt myönnetty Arvon siltarahoitus Pesmelille on jo toinen laatuaan. Viime heinäkuussa Arvo myönsi yhtiölle 3,25 miljoonan euron siltarahoituksen samaisen Tata Steelin projektin aiempaan vaiheeseen. Tämä siltarahoitus on jo maksettu takaisin Arvolle sopimuksen mukaisesti. Hyvin sujunut yhteistyö saa näin luontevaa jatkoa.

 - Kaikkinensa siltarahoitus on osoittautunut erittäin ajankohtaiseksi ja kysytyksi tuotteeksi. Viime vuonna myönsimme siltarahoitusta omille kohdeyhtiöillemme yli 11 miljoonalla eurolla. Arvomaailmaamme sopii tämä toimintamalli, että tuemme kohdeyhtiöidemme kasvua osuuskunnalle tuottoja kerryttävällä tavalla, kertoo Arvon toimitusjohtaja Jari Pirinen.

Arvo Sijoitusosuuskunnan myöntämä siltarahoitus on tarkoitettu lyhytaikaisiin, enintään 24 kuukauden rahoitustarpeisiin. Tyypillisesti siltarahoituksen taustalla on kohdeyrityksen tarve esimerkiksi myyntisaatavan tai projektin väliaikaiselle rahoittamiselle. 

 

 

 

 

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle