Raahen kävelykadulta löytyvät  nyt myös bistro ja lifestyle-myymälä

Raahen kävelykadulta löytyvät nyt myös bistro ja lifestyle-myymälä

14.07.2021

TEKSTI: JORMA UUSITALO, KUVAT: ESA MELAMETSÄ

Yrittäjät Emilia Hakola ja Heidi Joensuu eivät peittele tyytyväisyyttään; heidän kesällä avaamansa bistron ja lifestyle-myymälän yhdistelmä Raahen kävelykadun varrella on saanut asiakkailta valtavan innostuneen ja lämpimän vastaanoton.
- Monet ihmiset ovat sanoneet, että tällaista valonpilkahdusta ja kohtaamispaikkaa on kaivattu varsinkin näinä aikoina. Kyllä tähän jo itsekin uskoo ensimmäisten kokemusten perusteella, Emilia nauraa.
- Raahelaiset haluavat selvästi ostaa omasta kaupungistaan. Myös matkailijat ovat tykänneet tällaisesta yhdistelmästä, Heidi jatkaa.

Emilia Hakolan ja hänen siskonsa Elisa Lahdenmaan Puolu Bistro sekä Heidi Joensuun Chicret palvelevat asiakkaita saman katon alla tiloissa, jossa ovat aikaisemmin toimineet Pentikin myymälä ja Hippu-kahvila.

Puolu Bistro tarjoaa nimensä mukaisesti vaihtuvia bistro-menuja, viinejä ja tunnelmaa. Chicret on puolestaan erikoistunut vastuullisiin muoti-, kosmetiikka- ja lifestyle-tuotteisiin missionaan auttaa asiakkaitaan elämään arvojensa mukaisesti.

Yhdessä tekemällä hyvä tulee

Puolu Bistro sai alkunsa, kun koronapandemia pakotti Emilia Hakolan ja hänen siskonsa palvelumuotoilemaan uudelleen muun muassa catering-palveluihin keskittyneen yrityksensä toiminnan. Lopputulokseen vaikutti Emilian vahva viiniosaaminen, koska hänellä on takanaan myös työura Alkossa, jona aikana tutuksi tulivat esimerkiksi viinitastingit. Niitä Puolu Bistrokin järjestää jatkossa.
- Ajatuksena on tarjota yksilöllistä ja elämyksellistä palvelua trenditietoisille ihmisille, jotka viihtyvät bistrossa nauttimalla vaikkapa lasin proseccoa leivoksen tai muun rennolla otteella tehdyn suolaisen tai makean kera, Emilia sanoo.

Tilakysymyskin ratkesi lopulta nopeasti.
- Tiesin, että tämä paikka on vuokrattavana, ja koska monet yrittäjätkin kannustivat ryhtymään toimeen, soitin Kati Peltomaalle Arvo Sijoitusosuuskuntaan. Kati innostui ajatuksesta, ja seuraavaksi kysyin Heidin mielenkiintoa. Ilokseni hänkin lähti mukaan, mikä on hienoa, koska tällaisessa kivijalkamyymälässä kaksi innovatiivista yrittäjää saa aikaan enemmän positiivisuutta. Yhdessä tekeminenkin on aina ollut minun juttuni, emmekä yrittäjinä kilpaile toistemme kanssa, Emilia kertaa tapahtumien kulkua.

Heidi on paluumuuttaja, jolla oli aikaisemmin Chicret-konseptilla toimiva myymälä Kajaanissa. Raaheen muutettuaan hän haaveili pienestä myymälästä, jonka pyörittämisen pystyisi sovittamaan perhearkeen niin, että yhteistä aikaa jäisi myös lasten kanssa.
- Jo nyt olemme Emilian kanssa huomanneet, että neljä kättä on enemmän kuin kaksi. On mahtavaa tehdä asioita yhdessä, ja se helpottaa esimerkiksi erilaisten tapahtumien järjestämistä.

Heidi uskoo, että vastuullisuus, eettisyys ja ekologisuus korostuvat kuluttajien valinnoissa koko ajan enemmän. Chicretin tarjontaan kuuluvat muun muassa naisten alusasut sekä luonnonkosmetiikka, ja erityisyytenä on second hand-osasto, johon asiakkaat voivat tuoda myyntiin omia muotiaarteitaan. Pop up-osaston vaihtuvaa tarjontaa ovat esimerkiksi lastenvaatteet ja sisustustuotteet.
- Minulla on vahva fiilis, että ihmiset ovat ehkä jo kyllästyneitä yltäkylläisyyteen. Siksi he ovat valmiita ostamaan vähemmän mutta kestävämpää. Sekin on olennaista, että nykyään ekologiset ja eettiset tuotteet ovat myös visuaalisesti miellyttäviä, Heidi sanoo.

Puolu Bistro4

Emilia Hakola (oik.) ja Heidi Joensuu palvelevat asiakkaita saman katon alla Raahen keskustassa kävelykadun varrella.

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle