Raahen Valimolle rahoituspaketti

Raahen Valimolle rahoituspaketti

23.06.2022

Raahen Valimo Oy on kerännyt 800 000 euron rahoituspaketin, jossa mukana ovat Arvo Sijoitusosuuskunta, nykyiset omistajat ja LähiTapiola. Rahoituspaketti on tarpeen yhtiön rahoitusaseman parantamiseksi, kasvuhankkeiden toteuttamiseksi ja käyttöpääomatarpeisiin.

  -Valimo on koronapandemian ja Ukrainan sodan jälkimainingeissa kohdannut muuttuneen toimintaympäristön, jossa on myös paljon mahdollisuuksia. Kun kansainväliset alihankinta- ja toimitusketjut eivät toimi, asiakkaat näkevät taas eurooppalaisen valimotuotannon arvon. Jotta Raahen Valimo pystyy vastaamaan kasvaneeseen kysyntään, tarvitaan laiteinvestointeja ja käyttöpääomaa, valottaa hallituksen puheenjohtaja Timo Kronqvist rahoituspaketin taustaa.

 - Valimotoimialalla on ollut viime vuosina varsin vaikeaa. Raahen Valimo on selvinnyt läpi vaikeiden vuosien ja uskomme sen selviävän jatkossakin. Yhtiössä on erityisosaamista ja se on hyvin asemoitunut markkinassa. Pidämme arvossa myös sitä, että Raahen Valimo pyrkii investoinneillaan pienentämään hiilijalanjälkeään, josta valimohiekan elvytys on hyvä esimerkki, toteaa Arvon toimitusjohtaja Jari Pirinen.

Raahen Valimo Oy on korkealaatuisten valmiiksi koneistettujen teräsvalutuotteiden valmistaja Raahesta. Teräsvalimolla on satavuotinen kokemus valamisesta. Raahen Valimon juuret ulottuvat vuoteen 1919, jolloin Ruona Oy perustettiin samalle paikalle. Pitkän historiansa aikana valimo on toiminut Raahe Oy:n, Kone Oy:n, Keycast Oy:n ja Miilucast Oy:n nimellä.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle