Sikla on hakeutunut yrityssaneeraukseen
13.01.2023

Sikla on hakeutunut yrityssaneeraukseen

Rakennus- ja kiinteistöalalla toimiva liminkalainen Sikla Oy ja sen tytäryhtiöt Siklatilat Oy ja Siklaelementit Oy ovat hakeutuneet yrityssaneeraukseen. Rakennustoimialan yleinen laskusuhdanne yhdistettynä korkeaan inflaatio- ja kustannustasoon ajoivat Sikla-konsernin maksuvalmiusvaikeuksiin.

Yrityssaneeraukseen hakeutuminen ei tuo välittömiä muutoksia Sikla-yhtiöiden toimintaan.

– Työmaat ja projektit ovat olemassa ja ne saatetaan normaalisti valmiiksi, toteaa Siklan konsernijohtaja Janne Nieminen.

Sikla Oy:ssä ja Siklatilat Oy:ssä on parhaillaan käynnissä myös muutosneuvottelut, joilla tavoitellaan noin 1,3–1,9 miljoonan euron vuotuista säästöä. Neuvotteluiden piirissä on 90 työntekijää.

Sikla Oy on Arvon alueellisen sijoitussalkun kohdeyhtiö. Arvo on konsernin emoyhtiössä vähemmistöomistaja ja omistaa siitä alle 20 prosenttia. Arvo on lisäksi myöntänyt Sikla-konsernille rakennusaikaista rahoitusta yhteensä 5,6 miljoonaa euroa yksittäisiin projekteihin. Osa projektirahoituksesta on vakuudellista.

-Siklan maksuvalmiuden heikkeneminen on valitettava tilanne, jollaisilta ei pitkäaikaisessa sijoitustoiminnassa kuitenkaan voida välttyä. Yrityssaneerauksessa yleensä leikataan velkoja ja arviomme mukaan myös osa Arvon saatavista tulee olemaan leikkauksen kohteena, kommentoi Arvon toimitusjohtaja Jari Pirinen.

Arvon valmisteilla olevassa tilinpäätöksessä vuodelta 2022 on huomioitu Sikla-konsernin vaikeuksiin liittyen yhteensä 4,2 miljoonan euron tulosvaikutteinen kertaluontoinen alaskirjaus. Tästä huolimatta Arvon tulos vuodelta 2022 tulee olemaan merkittävästi voitollinen.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle