Siklalle uusi elementtitehdas Siikalatvalle – työllistää 50 henkilöä

Siklalle uusi elementtitehdas Siikalatvalle – työllistää 50 henkilöä

08.06.2020

Rakentamiseen ja kiinteistökehitykseen erikoistunut Sikla-konserni ja Siikalatvan kunta ovat kevään 2020 aikana neuvotelleet Sikla-konserniin kuuluvan Siklaelementit Oy:n uuden tehtaan sijoittamisesta Siikalatvan Rantsilaan. Uudella tehtaalla on Siikalatvan kunnalle merkittävä työllistämisvaikutus, sillä uusi tehdas tarjoaa työtä 50 henkilölle. Tehdaskiinteistön rakentaminen käynnistyy välittömästi.

Siikalatvan Tuohimaalle rakennetaan noin 4 000 neliön tuotantotilat Sikla-konserniin kuuluvan Siklaelementit Oy:n rakennuskomponenttituotannon tarpeisiin. Tehdashankkeen arvo on noin viisi miljoonaa euroa.

 ”Logistisesta näkökulmasta olisi ollut järkevämpää hakea uutta toimitilaa Etelä-Suomesta, jossa pääosa markkinoistammekin on. Siikalatvan teollisuustontti houkutti kuitenkin sijainnillaan Nelostien kupeessa, josta on hyvät liikenneyhteydet. Lisäksi tontti on varsin hyvällä maapohjalla ja työvoiman saatavuus hyvällä tasolla. Myös konsernin pääkonttorin läheisyys vaikutti sijoittumispäätökseen”, toteaa Siklan konsernijohtaja Janne Nieminen.

Hallin rakennuttaa kvr-urakkana Siikalatvan kunnan omistama halliyhtiö Tuohisentteri Oy. Rakentamisen valmistelu alkaa jo ensi viikolla ja tavoitteena on, että kesäkuussa 2021 tehdas on täydessä toiminnassa. Siklaelementit Oy tulee tiloihin vuokralle vähintään kymmeneksi vuodeksi, mutta investoinnin arvioidaan kantavan pidemmällekin kuin kymmenen vuoden päähän. Sopimusaikana Siklalla on mahdollisuus myös lunastaa toimitilat itselleen.

Uusi tehdas työllistää 50 työntekijää. Työt aloitetaan yhdessä työvuorossa, mutta tarvittaessa voidaan siirtyä jopa kolmeen vuoroon. Työntekijöiden rekrytointi aloitetaan loppuvuodesta. Tulevien työntekijöiden ei tarvitse olla valmiita tehdastyönosaajia, sillä tehtävään koulutetaan. Puoli vuotta kestävän koulutuksen läpäiseville on luvassa varma työpaikka.

Sikla on valtakunnallinen rakennusalan ja kiinteistökehityksen konserni, joka on erikoistunut asunto- ja toimitilatuotantoon sekä koulujen, hoiva- ja päiväkotien rakentamiseen. Toiminnan ytimessä yrityksellä on tilojen käytännön toimivuus ja käyttäjien huomiointi tilasuunnittelussa. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli 114,2 miljoonaa euroa. Konserni työllistää noin 180 henkilöä.

 

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle