Uusi alueellinen sijoitus tukemaan PR Rollsin kasvua

Uusi alueellinen sijoitus tukemaan PR Rollsin kasvua

18.09.2020

Arvo Sijoitusosuuskunta on osallistunut 400 000 euron vaihtovelkakirjalainalla pyhäjokisen PR Rolls Oy:n rahoituspakettiin. Rahoituspaketin muut osapuolet ovat Nordea Pankki ja Finnvera.  Nyt kerätty rahoituspaketti on tarpeen yhtiön kasvusuunnitelman toteuttamiseksi.

PR Rolls on erikoistunut sellu- ja paperikoneiden huoltotöihin kuten koneistukseen, pinnoituksiin, mittauksiin sekä koneiden nopeudennostoihin ja modernisointiin. Selluteollisuudessa yhtiön palvelut liittyvät dd-pesurihuoltoihin. Dd-pesuri (drum displaycer) on selluntuotannossa kriittinen koneenosa, jonka huolto-osaamista on maailmanlaajuisesti vain muutamalla toimijalle. PR Rolls on solminut dd-pesureiden huoltoon liittyen yhteistyösopimuksen Valmetin kanssa.

Vaikka digitalisaatiokehitys pienentää painopaperikoneiden markkinaa, on kartonkikoneiden osalta tilanne toinen. Vaurastuva yhteiskunta, verkkokaupan kasvu ja halu siirtyä muovipakkauksista ympäristöystävällisiin kartonkipakkauksiin tukevat pehmopaperi- ja kartonkikoneiden huoltomarkkinaa.

  - Edesmennyt isäni Ingmar Westerlund perusti yhtiön vuonna 2002 yhdessä Göran Antilan kanssa. Alusta asti olemme panostaneet insinööriosaamiseen ja kehittäneet aktiivisesti ratkaisuehdotuksia asiakkaiden kohtaamiin haasteisiin. Kun korkean käyttöasteen paperikoneita lähdetään huoltamaan, seisokin ajallinen kesto täytyy pystyä minimoimaan. Vuosien varrella olemme huoltaneet paperikoneita melkein kaikissa maanosissa ja vakiinnuttaneet maineemme rautaisina ammattilaisina. Pidämme kiinni asiakkaalle luvatuista aikatauluista, kertoo PR Rollsin tekninen johtaja Jani Westerlund.

Pyhäjoen toimipisteessä tapahtuu projektinsuunnittelu. Varsinainen huoltotyö tapahtuu asiakkaan tiloissa ja suurimman osan vuotta PR Rollsin ammattilaiset ovatkin huoltamassa paperi- ja sellukoneita Suomessa ja ulkomailla. Kasvava liiketoiminta sitoo lisääntyvissä määrin käyttöpääomaa.

 - Sijoituksemme nivoutuu yhteen yhtiön sukupolvenvaihdoksen ja uuden kasvustrategian toteuttamisen kanssa. PR Rolls on kehittynyt paperikoneiden huoltotoiminnassa kapean segmentin syväosaajaksi. Tämä näkyy myös yhtiön tuoreimmassa tilinpäätöksessä, jossa liikevaihto kasvoi 25 prosenttia ja kannattavuus nousi hyvälle tasolle. Sijoitus PR Rollsiin täydentää hyvin alueellisten sijoitusten salkkuamme, Arvo Sijoitusosuuskunnan toimitusjohtaja Jari Pirinen toteaa.  

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle