Vieskan Elementti hakee uutta vaihdetta kehityshankkeesta

05.02.2018

Alavieskalaisten yhteisponnistuksesta aikoinaan alkunsa saanut Vieskan Elementti hakee nyt toimintaansa uutta vaihdetta laajan kehityshankkeen kautta. Tarkoitus on vahvistaa niin myyntiä kuin hakea tehokkuutta tuotannon läpimenoaikoihin. Kehityshankkeen rahoitus muodostuu ELY-tuesta, pankkilainasta ja Osuuskunta PPO:n sijoituslainasta.

 

Kuntalaisten yhteisellä ponnistuksella nuorille töitä

Vieskan Elementti Oy on vuonna 1968 perustettu rakennuselementtejä valmistava yritys. Liikeidean taustalta löytyy joukko yritteliäitä ja rohkeita alavieskalaisia henkilöitä, joiden tarkoituksena oli jo silloin tuoda työtä ja toimeentuloa pieneen Alavieskan kuntaan. 1960-70 –lukujen taitteessa kunnassa ei ollut tarjolla nuorille työpaikkoja, joten muuttoliike kunnasta pois oli voimakasta.

 

- Kuntalaiset saivat idean rakentaa hallin, jossa puuseiniä voidaan rakentaa elementtipöydillä. Rahoitus hallin rakentamiseen saatiin myymällä yrityksen osakkeita ovelta ovelle. Noin 300 kyläläistä lähti hankkeeseen mukaan ostamalla osakkeita ja yritys saatiin perustettua. Nuoret kävivät työssäoppimiskoulutuksen ja aloittivat elementtien teon. Aluksi seiniä myytiin halleihin ja myöhemmin myös omakotitaloihin ja rivitaloihin. Myös kattoristikoita alettiin valmistaa itse, kertaa yrityksen historiaa Vieskan Elementin toimitusjohtaja Johanna Rautakoski.

 

Toiminnan laajetessa ja vakiintuessa yrityksen toimintaidea on pysynyt pitkälti samana. Yrityksen arvot heijastuvat myös muihin valintoihin liike-elämässä: tavarantoimittajat ja muut yhteistyökumppanit pyritään valitsemaan niin, että ostojen tuomat kerrannaisvaikutuksen jäävät lähialueelle. Esimerkiksi pääraaka-aine puu tulee pääosin Junnikkalalta (Kalajoki), ikkunat HR-Ikkunoilta (Tynkä) ja lasit ikkunoihin Best Glassilta (Nivala). Kuljetuksia hoitaa K. Isotalus (Alavieska), peltitöitä urakoi Peltikas (Alavieska) ja rautapalkit tulevat Rautakoneelta (Alavieska).

 

Kehityshankkeen kautta uudistutaan

Tällä hetkellä Vieskan Elementin päätavoite on kehittää yrityksen toimintaa siten, että kannattavuus vahvistuu ja työpaikat saadaan turvattua. Käytännössä tämä tarkoittaa laajaa kehityshanketta, jonka myötä tehdään niin järjestelmähankintoja toiminnanohjauksen ja kustannuslaskennan parantamiseksi kuin investointeja tuotannon automaatioon puoliautomaattisahan hankinnan myötä.

 

- Kehityshankkeen aikaan saaminen on ollut melkoinen ponnistus, mutta samalla hyvin palkitsevaa. Rahoituspaketin palaset loksahtivat kohdalleen myönteisen ELY-avustuspäätöksen, pankkilainan ja Osuuskunta PPO:n sijoituslainan turvin, kertoo Johanna Rautakoski tyytyväisenä.

 

Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja Kati Peltomaa toteaa Vieskan Elementin kehityshankkeen olevan osuuskunnalle luonteva sijoituskohde.

- Alavieskalaisten toiminta pienen paikkakunnan työpaikkojen turvaamiseksi Vieskan Elementin kautta ansaitsee arvostusta. Sijoituslainalla voimme osaltamme auttaa kehityshankkeen toteutumista ja yrityksen kannattavuuden kasvua, sanoo Kati Peltomaa.

 

Lisätietoja:

Vieskan Elementti Oy, Johanna Rautakoski 044 730 9214

Osuuskunta PPO, Kati Peltomaa 044 729 1220

 

 

Osuuskunta PPO

Osuuskunta PPO on Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla toimiva alueellinen sijoitus- ja kehitysosuuskunta, jonka omistavat osuuskunnan noin 26 000 jäsentä. Viime vuosina osuuskunta on tehnyt alueellisia sijoituksia yli 20 miljoonalla eurolla, turvannut alueelle yli 600 työpaikkaa ja jakanut omistajajäsenilleen tuottoa yli 60 miljoonaa euroa. www.osuuskuntappo.fi

 

Vieskan Elementti Oy

Vieskan Elementti Oy on vuonna 1968 perustettu rakennuselementtejä valmistava vakavarainen yritys, jonka vuotuinen liikevaihto on noin 7 miljoonaa euroa. Tuotevalikoimaan kuuluvat Vieskatalo-talopaketit, Pomo-hallirakennukset sekä rakennusliikkeille suunnatut puuelementit erilaisiin rakennuksiin. Alavieskassa toimiva yritys työllistää keskimäärin 46 henkilöä.

 

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle