Ylimääräinen osuuskuntakokous hyväksyi maksuttoman osuusannin - osuuksien määrä kymmenkertaistuu
13.02.2023

Ylimääräinen osuuskuntakokous hyväksyi maksuttoman osuusannin - osuuksien määrä kymmenkertaistuu

Arvo Sijoitusosuuskunnan ylimääräinen osuuskuntakokous pidettiin Ylivieskassa 13. helmikuuta. Osuuskuntakokous hyväksyi yksimielisesti hallituksen ehdotuksen maksuttomasta osuusannista, jolla jäsenten jo omistamien osuuskunnan osuuksien lukumäärä kymmenkertaistetaan. Vastaavasti osuuden nimellisarvo 120 euroa/osuus jakautuu pienempiin osiin ja tulee jatkossa olemaan 12 euroa/osuus.

Lisäksi kokouksessa käsiteltiin hallituksen ehdotukset osuuskunnan sääntöjen kohtia 3, 4, 5, 6 ja 12 koskeviksi muutoksiksi. Myös hallituksen sääntömuutosehdotus hyväksyttiin osuuskuntakokouksessa yksimielisesti. Päätettyjen sääntömuutosten ja maksuttoman osuusannin keskeisenä tarkoituksena on mahdollistaa ja sujuvoittaa kaupankäyntiä osuuskunnan osuuksilla Nasdaq OMX First North -markkinapaikalla.

Seuraavaksi sääntömuutokset ilmoitetaan rekisteröitäväksi Patentti- ja rekisterihallitukseen ja osuusanti toteutetaan teknisesti Arvon osuusrekisterissä. Maksuttoman osuusannin vastaanottaminen ei edellytä jäseniltä mitään toimenpiteitä. Viikolla 8 Arvo postittaa jäsenilleen kirjeet, joissa annetaan selkeät ohjeet osuuksien kirjaamisesta arvo-osuustileille.

Kokouksessa oli edustettuna 87 jäsentä, joilla oli käytössään yhteensä 255 ääntä. Kokouksen puheenjohtajana toimi OTT Mikko Pikkujämsä. 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle