Vastuullisuus
Vastuullisuus on sisäänrakennettu kaikkeen Arvon toimintaan. Taustalla on osuuskunnan pyrkimys luoda hyvinvointia ja elinvoimaa toiminta-alueelleen Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Arvo tekee alueellisia sijoituksia, joiden tavoitteena on tuoton ohella yhteiskunnalliset hyvinvointivaikutukset alueen asukkaille, joista monet ovat myös Arvon omistajia. Suurin osa sijoitustoiminnan tuotoista palautetaan vuosittain osuuskorkona jäsenistölle omistajien taloudenpidon tukemiseksi.
Arvon sijoituksilla ja niiden myötä harjoitettavalla omistajaohjauksella on merkittävä vaikutus kohdeyhtiöiden toimintaedellytyksiin ja vastuullisen liiketoiminnan kehittymiseen. Vastuullisen ja kestävän toimintatavan arviointi on kiinteä osa Arvon sijoitusprosessia sen alusta loppuun. Jos potentiaalinen sijoituskohde ei täytä sille toimintansa laajuus huomioiden soveltuvia vastuullisuuskriteereitä, sijoitusta ei tehdä.
Teemasijoitusten kautta Arvolla on mahdollisuus edistää kestävän kehityksen hankkeita aktiivisena toimijana. Hyvä esimerkki on loppuvuodesta 2021 julkistettu alueellinen tuulivoimahanke, jonka ankkurisijoittajaksi Arvo on lupautunut. Sijoitustoiminta on vahva vaikuttamisen väline, ja Arvo pyrkii kantamaan oman osansa vastuusta. Edellytämme samaa myös yhteistyökumppaneiltamme.
Arvo toimii ympäristöä kunnioittaen, yhteiskunnan aktiivisena jäsenenä ja hyvää hallinnointitapaa noudattaen. Yksi osa vastuullisuutta on sosiaalinen vastuu, jonka piiriin luetaan muun muassa hallinnon ja henkilöstön tasa-arvoisuus ja työhyvinvointi. Henkilöstö on Arvossa ja jokaisessa sen kohdeyhtiössä tärkein resurssi.
Hallinto
Osuuskunnan hallinnosta huolehtivat hallintoneuvosto ja hallitus.
Hallintoneuvosto
Hallintoneuvostoon kuuluu 30 jäsentä, jotka valitaan toimeensa 3 vuodeksi kerrallaan. Sääntöjen mukaan jokaisesta kunnasta, jonka alueella asuu vähintään 200 osuuskunnan jäsentä, valitaan yksi jäsen hallintoneuvostoon. Loput jäsenet valitaan kuntakohtaisten jäsenmäärien suhteessa. Hallintoneuvoston jäsenet valitsee osuuskuntakokous siten, että joka vuosi kolmannes hallintoneuvoston jäsenistä on erovuorossa.

Raahe

Nivala

Alavieska

Haapavesi

Haapavesi

Kalajoki

Kalajoki

Kalajoki

Kannus

Kannus

Kokkola

Merijärvi

Nivala

Nivala


Oulainen

Oulu

Pyhäjoki

Raahe

Raahe

Raahe

Raahe

Sievi

Siikajoki

Siikajoki

Siikalatva

Toholampi

Ylivieska

Ylivieska

Ylivieska
Hallitus
Osuuskunnan hallituksen muodostaa 4 - 6 jäsentä. Hallitus edustaa osuuskuntaa ja huolehtii sen hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä.

Oulu

Ylivieska

Oulu

Vihti

Oulu
Lue Pohjanmaan Arvo Sijoitusosuuskunnan säännöt
Arvo Sijoitusosuuskunnan historia
1914
Perustettiin Keski-Pohjanmaan Puhelinosuuskunta Oulu – Kokkola -alueelle.
1957
Ostettiin Oy Telefon Ab Raahesta. Nimeksi Pohjanmaan Puhelinosuuskunta.
1969
Perinteinen toimialue kattoi 18 kuntaa.
1994
Toimialue laajeni perinteiselle Soneran alueelle Siikalatvaan ja Haapajärvi/Pyhäjärvi-alueille.
1999
Datakeskus Pohjanmaasta tuli PPO:n tytäryhtiö.
2002
Toimialue laajeni Pohjoiseen Keski-Suomeen kumppanina Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut Oy.
2003
Laaja kuntayhteistyö käynnistyi perustetun Pohjanmaan Verkkopalvelut - PVP Oy:n myötä. Kaustisen Seutukunnan kanssa alkoi yhteistyö.
2004
Perustettiin Viske Oy 24/7/365-tukipalvelutoimintaan; helpdesk- ja call center -palvelut.
2006
Datakeskus Pohjanmaasta tuli PPO Palvelut Oy, johon keskitettiin konsernin myynti.
2007
Perustettiin Oulutel Oy Oulun alueelle.
2008
BCC Finland Oy ja Telekarelia Oy liittyivät konserniin tytäryhtiöiksi. Softera Oy ja FNE-Finland Oy tulivat osakkuusyhtiöiksi.
.
2009
Käynnistettiin Dicame Oy yhteistyössä alueoperaattorien kanssa. Cuuma Communications Oy tuli osakkuusyhtiöksi. Oulutel Oy yhdistyi PPO Palvelut Oy:hyn.
2010
Pohjanmaan Puhelin Oy:n nimeksi PPO-Yhtiöt Oy. Tytäryhtiöksi tulivat Cuuma Communications Oy, Gisforest Oy, PPO Kiinteistöt Oy ja Riofori Oy. JPC Studiot Oy ja 4G-toimilupayhtiö Datame Oy tulivat osakkuusyhtiöksi.
2011
Emo-osuuskunnan nimi Pohjanmaan Puhelinosuuskunta vaihtui Osuuskunta PPO:ksi. Sana ”puhelin” ei enää kuvannut PPO:n liiketoimintaa.
2012
Osuuskunta PPO:n toiminta painottui entistä vahvemmin sijoitustoimintaan, kun ICT-liiketoiminnot myytiin Elisa Oyj:lle.
2013
Osuuskunta PPO uudistuu strategiansa mukaisesti alueelliseksi sijoitus-ja kehitysosuuskunnaksi.
2014
100-vuotias Osuuskunta PPO juhli merkkivuottansa ja uusia toimitilojaan Ylivieskan keskustassa avoimien ovien viikolla 15.-19.9.2014. Juhlavuodelle osui myös historian suurimman osuuskoron jakaminen jäsenille: 500 euroa/osuus.
2015
Osuuskunnan uudet säännöt rekisteröidään. Osuuskunta PPO:ssa on vain yhdenlajisia osuuksia ja kukin osuus tuottaa yhtäläiset taloudelliset oikeudet osuuskunnassa.
2016
Kauppapaikka osuuksille avataan. Osuuksia on mahdollista ostaa ja myydä Privanetin online-palvelussa.
2018
Osuuskunnan nimi muuttuu Pohjanmaan Arvo Sijoitusosuuskunnaksi.