Ajankohtaista

MeKiwin rahoituskierros päätökseen ja uusi pelinjulkaisu syksyllä
18.08.2022

MeKiwi Oy, yksi Suomen johtavista VR-pelien kehittäjistä ja julkaisijoista, sai aikaisen vaiheen rahoituskierroksensa päätökseen heinäkuussa ja suuntaa kasvaneiden resurssien turvin kohti uutta pelinjulkaisua, joka on tarkoitus toteuttaa maailman merkittävimmillä pelialustoilla syksyn 2022 aikana. Rahoituskierroksella sijoittajina toimivat oululaiset Nordic Option Oy ja Korpun Siemen Oy sekä yhtiön nykyiset osakkaat ja avainhenkilöt. Nordic Option Oy on Arvo Sijoitusosuuskunnan osakkuusyhtiö.
Lue lisää

Lapwallin puolivuosikatsaus 1.1.-30.6.2022 on julkaistu
16.08.2022

Lapwall Oyj:n ensimmäinen puolivuosikatsaus pörssiyhtiönä on julkaistu. Haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta yhtiön liikevaihto kasvoi ja kannattavuus koheni. Liikevaihto kasvoi 54,1 prosenttia 25,5 miljoonaan euroon. Kasvusta vajaa puolet oli orgaanista ja reilu puolet Termater-liiketoimintakaupasta johtuvaa. Lapwall on Arvon alueellisen sijoitussalkun kohdeyhtiö.
Lue lisää

Inderesin päivitetty raportti Arvo Sijoitusosuuskunnasta
29.06.2022

Analyytikkotalo Inderes on päivittänyt näkemyksensä Arvo Sijoitusosuuskunnan osuuden käyvästä arvosta. Päivitetyn arvion mukaan Arvon osuuden käypä arvo on tällä hetkellä 1336 euroa/osuus (aik. 1266 euroa/osuus). Osien summaan positiivisesti on vaikuttanut etenkin Leden Groupin merkittävästi noussut käypä arvo sekä Arvon laskenut nettovelka, johon on vaikuttanut hyvin kehittynyt finanssisalkku sekä erinomainen irtaantuminen Skarta Groupista.
Lue lisää

Kalastus- ja metsästysliike Ruoto kasvupolulla
27.06.2022

Kalastus ja metsästys kuuluvat Suomen suosituimpien harrastusten joukkoon. Yli 1,5 miljoonaa suomalaista sanoo harrastavansa vapaa-ajankalastusta. Metsästyskortin lunastaa Suomessa vuosittain yli 300 000 ihmistä. Ruoto Invest Oy:n osakeannilla rahoitetaan kalastus- ja metsästysliike Ruodon entistä nopeampaa kasvua niin uusien myymälöiden avaamisen, verkkokaupan kehittämisen kuin mahdollisten yrityskauppojenkin kautta. Arvo Sijoitusosuuskunta osallistui antiin 1,6 miljoonan euron sijoituksella.
Lue lisää

Raahen Valimolle rahoituspaketti
23.06.2022

Raahen Valimo Oy on kerännyt 800 000 euron rahoituspaketin, jossa mukana ovat Arvo Sijoitusosuuskunta, nykyiset omistajat ja LähiTapiola. Rahoituspaketti on tarpeen yhtiön rahoitusaseman parantamiseksi, kasvuhankkeiden toteuttamiseksi ja käyttöpääomatarpeisiin.
Lue lisää

Arvo vähemmistöomistajaksi Festivo Finland Oy:hyn
10.06.2022

Festivo- Porkka Group on johtava suomalainen kylmälaitekonserni, jonka tuotemerkkejä ovat Festivo ja Porkka. Konsernin edellisen tilikauden liikevaihto oli 46,1 miljoonaa euroa, käyttökate 3,5 miljoonaa euroa ja konsernin palveluksessa työskentelee 270 henkilöä. Arvo Sijoitusosuuskunta on ostanut konsernin emoyhtiön Festivo Finland Oy:n osakkeita eri omistajilta yhteensä noin 2 miljoonalla eurolla.
Lue lisää

Arvon osuuskorko 50 euroa/ osuus maksetaan 9.6.2022
30.05.2022

Pohjanmaan Arvo Sijoitusosuuskunnan jäsenille maksetaan osuuspääoman korkoa vuoden 2021 tuloksesta 50 euroa osuudelta. Osuuskorko maksetaan torstaina 9.6.2022. Osuuskorko näkyy jäsenen pankkitilillä 1–2 pankkipäivää maksupäivän jälkeen. Jos jäsenen pankkitilin numero on muuttunut, on jäsenen ilmoitettava uusi tilinumero osuuskunnalle.
Lue lisää

Liikeideat saivat potkua Tervatynnyri-pitchauskisassa
10.05.2022

Tervatynnyri-pitchauskilpailu elävöitti tänäkin vuonna keskipohjalaista elinkeinoelämää. Centria-ammattikorkeakoululla toukokuun alussa järjestettyyn loppukilpailuun oli edennyt karsinnasta neljä finalistia. Voittajaksi ja 5 000 euron ykköspalkinnon saajaksi tuomaristo valitsi Aalto-yliopistossa kolme vuotta kehitetyn älystetoskoopin. Kunniapalkinnolla palkittiin Commu-mobiilisovellus, jonka tavoitteena on edistää yhteisöllisyyttä ja vähentää yksinäisyyttä helpottamalla avun pyytämistä ja avun antamista ihmisten lähialueella.
Lue lisää

Arvon hallituksen puheenjohtajaksi Marjo Kolehmainen
28.04.2022

Arvo Sijoitusosuuskunnan hallitus on järjestäytynyt ja valinnut puheenjohtajaksi Marjo Kolehmaisen ja varapuheenjohtajaksi Mika Kiljalan. Hallituksen muut jäsenet ovat Tiina Bäckman, Teemu Kokko ja Juha Laakkonen.
Lue lisää

Jäsenhaastattelu: Palvelutehtävää kaikki tyynni
27.04.2022

Kun seuraa Honkalan pariskunnan, Virpin ja Matin historiaa tästä päivästä pitkälle taaksepäin, voi punaisena lankana nähdä palvelutehtävän toteuttamisen. Työelämässä lääkäreinä he hyödyttivät omaa aluettaan, kehittivät alansa käytäntöjä ja Raahen Sairaalan työyhteisöä. Eläkeläisinä he hoitivat vapaaehtoisina 16000 raahelaisen koronarokotukset. Myös yhteiskunnallinen toiminta kaupunginvaltuutettuna ja Matin osalta tuoreena aluevaltuutettuna sekä pariskunnan mukana olo yhdistyksissä on palvelua sekin - jopa maailmanlaajuisesti. Arvon jäsenhaastattelussa Virpi ja Matti Honkala Raahesta.
Lue lisää