25.04.2014

Nivalalainen Best Glass Oy laajentaa toimintaansa – Osuuskunta PPO rahoittamassa

Nivalassa eristyslasin valmistuksen vuonna 2011 aloittanut Best Glass Oy kasvattaa toimintaansa investoimalla uuteen automaattilinjastoon sekä laajentamalla tuotantotilojaan.

 

Yhtiö on saavuttanut eristyslasimarkkinoilla luotettavan, toimintavarman ja laadukkaasta tuotteesta tunnetun yrityksen maineen. Huhtikuun lopussa päättyvällä tilikaudella yhtiö yltää lähes 5 miljoonan euron liikevaihtoon ja tuotanto on noussut noin 130 000 m2:iin, joka vastaa yli 10 % kokonaismarkkinoista. Yhtiön palveluksessa on 16 henkilöä ja laajennuksen myötä työntekijämäärä kasvaa noin kymmenellä.

 

Uuden automaattilinjaston hankkiminen on edennyt tarjoustenkäsittelyvaiheeseen ja linjaston on tarkoitus olla tuotannossa viimeistään alkukesästä 2015. Linjaston tuoman lisäkapasiteetin myötä yhtiön on mahdollista kasvattaa liikevaihtoaan 12-15 miljoonaan euroon vuoteen 2019 mennessä.

 

”Lähes vuosittain annettavat uudet energiamääräykset kiristävät edelleen rakennusten energiatehokkuusvaatimuksia. Tähän haasteeseen Best Glass Oy on vastannut tuomalla Suomen markkinoille erityslasin, jossa käytetään normaalin alumiini- tai komposiittivälilistan sijaan lämpöreunavälilistaa. Lämpöreunavälilista on polymeerivaahdosta valmistettu metalliton materiaali. Muualla maailmassa tehtyjen testien mukaan lämpövälilistalla varustetut 2k-lasielementit saavuttavat parhaat U-arvot” ,toimitusjohtaja Teemu Ohtamaa kertoo. ”Jo nyt voidaan todeta, että ratkaisumme oli oikea. Tuote on otettu erittäin hyvin vastaan markkinoilla ja tästä on hyvä jatkaa. Uskomme, että tämänkin rakentamisen matalasuhdanteen jälkeen markkinat elpyvät normaalivuosien tasolle. Silloin meidän tulee olla valmiina vastaamaan kasvavaan kysyntään”, jatkaa Teemu Ohtamaa.

 

Pohjois-suomalainen pääomasijoitusrahasto Teknoventure Oy on Best Glass Oy:n vähemmistöosakas. Enemmistön omistavat toimitusjohtaja yhdessä avainhenkilöiden kanssa. ”Best Glass Oy on Teknoventurelle erittäin mieluinen sijoituskohde. Yhtiössä täyttyvät rahaston sijoituksille asettamat pääkriteerit; ammattitaitoinen yrittäjä ja avainhenkilöstö sekä kilpailukykyinen tuote ja tuotantomenetelmä, toteaa Teknoventure Oy:n toimitusjohtaja Mauri Visuri. ”Teknoventure Oy:n hallitus on tehnyt positiivisen päätöksen olla mukana myös tämän investoinnin rahoituksessa.”, Visuri jatkaa.

 

Teknoventuren omistajakunta uudistui merkittävästi huhtikuun alussa, kun Osuuskunta PPO ja Oulu ICT Sijoitus Oy ostivat Finnveran aiemmin omistaman lähes 50 % osuuden rahastosta. Nivalassa toimiva Best Glass Oy sijaitsee Osuuskunta PPO:n toiminta-alueella. ”Olemme tyytyväisiä nyt käynnistyvään toimintatapaan, jossa Teknoventuren ammattimainen ja kokenut tiimi auttaa meitä sijoituskohteiden valinnassa. Best Glass Oy:hyn tehtävä sijoitus on juuri sellainen alueemme työllisyyttä tukeva kannattava hanke, jollaisia jäsenistömme haluaa osuuskunnan tekevän”, toteaa Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja ja Teknoventuren hallituksen jäsen Kati Peltomaa.

 

Best Glass Oy on vuonna 2011 toimintansa käynnistänyt eristyslasin valmistaja Nivalassa. Yhtiö on lyhyen toimintansa aikana kasvanut voimakkaasti ja vallannut jo noin 10 %: osuuden Suomen eristyslasimarkkinoista. Nyt yhtiö suunnittelee laajennusinvestointia, jonka myötä yhtiö ennustaa liikevaihtonsa kasvavan nykyisestä 5 miljoonasta eurosta aina 12 -15 miljoonaan euroon vuoteen 2019 mennessä. Lisätietoja www.bestglass.fi
Teknoventure Oy on vuonna 1994 perustettu pääomasijoitustoimintaa harjoittava osakeyhtiö (ever green -rahasto), joka tekee pääomasijoituksia kohdeyrityksiin, joiden kehityksen ja kasvun kautta pääomasijoituksen arvon on tarkoitus lisääntyä. Rahastoa hallinnoi oululainen hallinnointiyhtiö Teknoventure Management Oy. Lisätietoja www.noweco.fi

 

Osuuskunta PPO on sijoitus- ja kehitysosuuskunta, joka luo toiminnallaan tuottoa jäsenistölle ja elinvoimaa toiminta-alueelleen Pohjois-Suomessa. Osuuskunta PPO:n omistavat 26 845 jäsentä. Konsernitaseen loppusumma vuoden 2013 päättyessä oli 136 miljoonaa euroa ja omavaraisuusaste 93,5 %. Lisätietoja www.osuuskuntappo.fi

 

Lisätietoja antavat:

Best Glass Oy, toimitusjohtaja Teemu Ohtamaa, puh. 044-4423 200 tai teemu.ohtamaa@bestglass.fi

Teknoventure Oy, toimitusjohtaja Mauri Visuri, puh. 040-8657 946 tai mauri.visuri@noweco.fi

Osuuskunta PPO, toimitusjohtaja Kati Peltomaa, puh. 044-7291 220 tai kati.peltomaa@osuuskuntappo.fi

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle