26.05.2014

Osuuskunta PPO:n varsinainen osuuskuntakokous pidettiin Raahessa 23.5.2014

Hallintoneuvoston puheenjohtaja Jari Kangasvieri avasi kokouksen ja painotti esityksessään osuuksien vapaan vaihdannan merkitystä. Kokouksen esityslistalla ollut hallituksen sääntömuutosesitys tähtäsi nimenomaan kauppapaikkaan, jossa jäsenellä olisi mahdollisuus, mutta ei pakkoa, myydä osuutensa järkevään hintaan. Kokouksen alustanut Pellervo-Seuran lakiasiainjohtaja Anne Kontkanen puolestaan kertoi, että Osuuskunta PPO:n kaltaisessa jäsenmäärältään suuressa osuuskunnassa jäsendemokratia toteutuisi parhaiten ottamalla käyttöön edustajisto-malli, kuten useimmissa osuuspankeissa ja –kaupoissa on tehty.

 

Kokouksessa oli edustettuna kaikkiaan 917 jäsentä ja heillä oli yhteensä 2667 ääntä (3,51 % kaikista äänistä). Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin maisteri Veli Kortesalmi Oulusta ja sihteeriksi kutsuttiin toimitusjohtaja Kati Peltomaa.

 

Osuuskuntakokous vahvisti yksimielisesti vuoden 2013 tilinpäätöksen ja konsernitilinpäätöksen sekä hallituksen voitonjakoesityksen, jonka mukaan osuuspääoman korkoa varsinaisille ja vapaaehtoisille osuuksille jaetaan 500 euroa/osuus. Myös hallintoneuvoston ja tilintarkastajien palkkioita koskeneet esitykset hyväksyttiin sellaisenaan. Sen sijaan vastuuvapautta tilikaudelta 2013 ei myönnetty perustuen siihen, että Aluehallintoviraston alkuvuodesta määräämä erityistarkastus koskien konkurssiin ajautunutta osakkuusyhtiö Datame Oy:ta on vielä kesken.

 

Hallintoneuvostoon valittiin 5 uutta jäsentä: Tapani Koskela Toholammilta, Mauno Ainasoja Haapavedeltä, Lauri Passi Kokkolasta, Toni Huuha Ylivieskasta ja Pasi Parkkila Raahesta. Uudelle kaudelle valittiin niin ikään 5 hallintoneuvoston jäsentä: Asko Syrjälä Kannuksesta, Heikki Jaakola Ylivieskasta, Virpi Honkala Raahesta, Martti Patokoski Siikajoelta ja Kiti Väliheikki Siikalatvalta.

 

Tilintarkastajiksi valittiin tilintarkastusyhteisö KPMG Oy vastuullisina tilintarkastajina KHT Tapio Raappana ja KHT Antti Kääriäinen.

 

Kokouksen päätteeksi esityslistalla oli hallituksen sääntömuutosesitys ja lisäksi joidenkin jäsenten tekemiä sääntömuutosesityksiä. Keskinäisten neuvotteluiden päätteeksi osapuolet totesivat, että sääntömuutosten edellyttämää 2/3 enemmistöä tuskin olisi kokouksessa saavutettavissa. Esityslistalla mainitut sääntömuutosesitykset vedettiin pois ja sääntöuudistuksen valmistelua pyritään jatkamaan yhteistyössä.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle